Принос към проекта за Световен индекс за качеството на въздуха

Дял: aqicn.org/contribute/bg/

Проектът за качество на въздуха в света може да изглежда като един от онези големи проекти, идващи от големи организации... но всъщност зад този проект стои само малък екип от доброволци.

Нашата истинска мотивация е да видим ежедневното въздействие върху гражданите на света. Един от потребителите ни каза един ден, че „по-лошото от дезинформацията е липсата на информация: не знаех, че замърсяването е толкова лошо“. Това ни прави горди да предоставяме тази безплатна информация и да насърчаваме осведомеността за замърсяването 🙏.

Нуждаем се от помощ, за да продължи да расте този проект. Ако искате да допринесете за проекта за Световния индекс за качеството на въздуха, изпратете ни съобщение и нека заедно популяризираме осведомеността за замърсяването на въздуха и да тласнем нашата малка планета към планета без замърсяване 🙏.

За по-нататъшно укрепване на обединената платформа за данни за качеството на въздуха, ние търсим фискален хост, който би могъл да помогне за хостването на този проект. Знаете ли организация, която може да ни помогне?
🌏🌎🌍

Как мога да помогна?

Проектът Световен индекс за качеството на въздуха може да изглежда голям, но всъщност зад него стои малък, но мотивиран екип. Все още има много неща, които екипът на проекта иска да постигне:


Текущи приноси по целия свят.
 • Прогноза : Подобрете съществуващите прогнозни модели или добавете нови прогнозни модели към нашата страница с прогнози .
 • Покритие : Увеличете покритието за мониторинг на качеството на въздуха в световен мащаб, особено за Близкия изток и Африка .
 • Документация : Напишете обяснителни статии за замърсяването на въздуха.
 • Превод : Осигурете преводи за до 100 езика.
 • Data Science : Осигурете безплатни данни за всички исторически записи.
 • Потребителски продукт : преглед на пречистватели на въздуха, монитори за въздух, маски.
 • Инженерство : Разработване на нови приложения и визуализации.

Ако нямате време да допринесете, но все пак бихте искали да помогнете и подкрепите нашия проект, какво ще кажете да вземете една от нашите страхотни станции за мониторинг на качеството на въздуха GAIA ? ☀️💨👌


Примери за статии:

 • Свръх фини частици (PM1) - по-опасни ли са от PM2.5 и струва ли си да ги измерваме.
 • CO2 – дали е замърсител на въздуха на открито, затоплящ климата или вътрешен замърсител?
 • Качество на въздуха на закрито – кои замърсители трябва да знаете?
 • Здравословен ефект от серния диоксид за райони близо до вулканични планини

Примери за наука за данни:

 • Отворена платформа за данни за достъп до данни за качеството на въздуха в реално време и за минали периоди
 • Прогнозно моделиране на Световния ансамбъл
 • Факти , базирани на статистически данни и дълбоко обучение
 • Проучване на нови точни сензори за газови замърсители

Примери за инженерство:

 • Нови визуализационни решения за наблюдения и прогнози в реално време
 • API за достъп до наблюдения и прогнози в реално време
 • Машина за пътуване във времето - за да видите качеството на въздуха във всеки ден назад във времето
 • Приложения за i-phone и др.
❤️❤️❤️

За нашето финансиране

Проектът за качество на въздуха в света може да изглежда като един от онези големи проекти, идващи от организации като ООН, ADB или WRI, но всъщност стои само малък екип зад него.

И все пак, въпреки широкия ни обхват, нашият проект никога не е получавал финансова подкрепа от подобни организации, независимо дали са НПО или правителства.

Приходите идват от онлайн реклама, както и от нашите станции за мониторинг на качеството на въздуха GAIA , но са достатъчни само за плащане на облачната инфраструктура.

Въпреки това работим по получаването на финансиране за набирането на екип, посветен на поддръжката и подобряването на платформата за данни за качеството на въздуха.

Относно качеството на въздуха и измерването на замърсяването:

Относно нивата на качеството на въздуха

- Стойности на индекса за качество на въздуха (AQI).Нива на загриженост за здравето
0 - 50 добре Качеството на въздуха се счита за задоволително и замърсяването на въздуха представлява малък или никакъв риск
51 -100 умерен Качеството на въздуха е приемливо; въпреки това за някои замърсители може да има умерена опасност за здравето на много малък брой хора, които са необичайно чувствителни към замърсяването на въздуха.
101-150 Нездравословна за чувствителни групи Членовете на чувствителните групи могат да имат здравни ефекти. Обществеността не е вероятно да бъде засегната.
151-200 нездравословен Всеки може да започне да изпитва здравни ефекти; членовете на чувствителните групи могат да имат по-сериозни последици за здравето
201-300 Много Нездравословното Здравни предупреждения за аварийни условия. Цялото население е по-вероятно да бъде засегнато.
300+ опасен Сигнал за здравето: всеки може да има по-сериозни последици за здравето

За да научите повече за качеството на въздуха и замърсяването, вижте темата за качеството на въздуха в wikipedia или ръководството на airnow за качеството на въздуха и вашето здраве .

За много полезни здравни съвети на д-р Ричард Сейнт Сир от Пекин проверете блога на www.myhealthbeijing.com .


Известие за използване: Всички данни за качеството на атмосферния въздух не са валидни към момента на публикуването и поради осигуряване на качеството, тези данни могат да бъдат променяни без предизвестие по всяко време. Проектът Световен индекс на качеството на въздуха е упражнил всички разумни умения и внимание при съставянето на съдържанието на тази информация и при никакви обстоятелства Проектният екип на Световния Индекс на Качеството на Въздуха или неговите агенти са отговорни по договор, нередовност или по друг начин за всяка загуба, нараняване или щета, възникващи пряко или косвено от предоставянето на тези данни.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius