Bijdragen aan het World Air Quality Index-project

Deel: aqicn.org/contribute/nl/

Het World Air Quality-project lijkt misschien op een van die grote projecten van grote organisaties... maar het is eigenlijk slechts een klein team vrijwilligers achter dit project.

Onze echte motivatie is om de dagelijkse impact op de wereldburgers te zien. Eén van de gebruikers vertelde ons op een dag dat “erger nog dan desinformatie het gebrek aan informatie is: ik wist niet dat de vervuiling zo erg was”. Dat maakt ons trots om deze gratis informatie te geven en het bewustzijn over vervuiling te bevorderen 🙏.

We hebben hulp nodig om dit project verder te laten groeien. Als je wilt bijdragen aan het World Air Quality Index-project, stuur ons dan een bericht, en laten we samen het bewustzijn over luchtvervuiling bevorderen en onze kleine planeet naar een planeet zonder vervuiling sturen 🙏.

Om het United Air Quality Data Platform verder te versterken, zijn we op zoek naar een fiscale gastheer die kan helpen bij het hosten van dit project. Kent u een organisatie die ons zou kunnen helpen?
🌏🌎🌍

Hoe kan ik helpen?

Het World Air Quality Index-project ziet er misschien groot uit, maar er zit eigenlijk een klein maar gemotiveerd team achter. Er zijn nog veel dingen die het projectteam wil bereiken:


Actuele bijdragen over de hele wereld.
 • Prognose : Verbeter de bestaande voorspellingsmodellen of voeg nieuwe voorspellingsmodellen toe aan onze voorspellingspagina .
 • Dekking : Vergroot de wereldwijde dekking voor monitoring van de luchtkwaliteit, vooral voor het Midden-Oosten en Afrika .
 • Documentatie : Schrijf verklarende artikelen over luchtvervuiling.
 • Vertaling : Zorg voor vertalingen voor maximaal 100 talen.
 • Data Science: verstrek gratis gegevens over alle historische records.
 • Consumentenproduct : Beoordeel luchtreinigers, luchtmonitors, maskers.
 • Engineering: ontwikkel nieuwe applicaties en visualisaties.

Als u geen tijd heeft om bij te dragen, maar toch ons project wilt helpen en ondersteunen, hoe zit het dan met het aanschaffen van een van onze coole GAIA- luchtkwaliteitsmeetstations? ☀️💨👌


Voorbeelden voor artikelen:

 • Ultrafijne deeltjes (PM1) - zijn ze gevaarlijker dan PM2,5 en is het de moeite waard om ze te meten?
 • CO2 - is het een luchtverontreinigende stof buitenshuis, een klimaatverwarmer of een vervuilende stof binnenshuis?
 • Luchtkwaliteit binnenshuis: met welke verontreinigende stoffen moet u rekening houden?
 • Gezondheidseffect van zwaveldioxide voor gebied dicht bij vulkanische bergen

Voorbeelden van datawetenschap:

Voorbeelden van techniek:

 • Nieuwe visualisatieoplossingen voor realtime observaties en voorspellingen
 • API voor toegang tot realtime observaties en prognoses
 • Tijdreismachine - om de luchtkwaliteit op elke dag terug in de tijd te zien
 • Applicaties voor iPhone, enz..
❤️❤️❤️

Over onze financiering

Het World Air Quality-project lijkt misschien op een van die grote projecten van organisaties als de VN, ADB of WRI, maar het is eigenlijk maar een klein team dat erachter zit.

Maar ondanks onze uitgebreide hulpverlening heeft ons project nooit enige financiële steun gekregen van dergelijke organisaties, of het nu NGO's of overheden zijn.

De inkomsten komen uit online advertenties en uit onze GAIA- meetstations voor de luchtkwaliteit, maar het is net genoeg om de cloudinfrastructuur te betalen.

We werken echter aan het verkrijgen van financiering voor de rekrutering van een team dat zich bezighoudt met het ondersteunen en verbeteren van het dataplatform voor luchtkwaliteit.

Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

Over de luchtkwaliteitsniveaus

- Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
0 - 50 Goed Luchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
51 -100 Matig Luchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
101-150 Ongezond voor gevoelige groepen Leden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
151-200 Ongezond Iedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
201-300 Zeer Ongezonde Gezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
300+ gevaarlijk Gezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius