Hozzájárulás a World Air Quality Index projekthez

Ossza meg: aqicn.org/contribute/hu/

A World Air Quality projekt úgy tűnhet, mint az egyik olyan nagy projekt, amely nagy szervezetektől származik... de valójában csak egy kis önkéntes csapat áll a projekt mögött.

Valódi motivációnk az, hogy lássuk a napi hatást a világ polgáraira. Az egyik felhasználó azt mondta nekünk egy nap, hogy "a dezinformációnál rosszabb az információhiány: nem tudtam, hogy a környezetszennyezés ilyen rossz". Ezért büszkék vagyunk arra, hogy ezt az ingyenes információt adjuk, és elősegítjük a környezetszennyezéssel kapcsolatos tudatosságot 🙏.

Segítségre van szükségünk ahhoz, hogy ez a projekt tovább fejlődjön. Ha szeretnél hozzájárulni a World Air Quality Index projekthez, küldj üzenetet, és támogassuk együtt a légszennyezettségi tudatosságot, és hajtsuk kis bolygónkat egy szennyezésmentes bolygó felé 🙏.

Az egységes levegőminőségi adatplatform kezdeményezésének további erősítése érdekében fiskális gazdát keresünk, aki segíthetne ennek a projektnek a lebonyolításában. Tudsz olyan szervezetet, amely segíthet nekünk?
🌏🌎🌍

Hogyan segíthetek?

A World Air Quality Index projekt nagynak tűnhet, de valójában egy kicsi, de motivált csapat áll mögötte. A projektcsapat még sok mindent el szeretne érni:


Aktuális hozzájárulások szerte a világon.
 • Előrejelzés : Javítsa a meglévő előrejelzési modelleket, vagy vegyen fel új előrejelzési modelleket előrejelzési oldalunkra .
 • Lefedettség : Növelje a levegőminőség-ellenőrzési lefedettséget világszerte, különösen a Közel-Kelet és Afrikában .
 • Dokumentáció : Írjon magyarázó cikkeket a levegőszennyezésről.
 • Fordítás : biztosítson fordítást akár 100 nyelvre.
 • Data Science : Ingyenes adatszolgáltatás a teljes történelmi rekordról.
 • Fogyasztói termék : Tekintse át a légtisztítókat, levegőmonitorokat, maszkokat.
 • Mérnöki tervezés : új alkalmazások és vizualizációk fejlesztése.

Ha nincs ideje hozzájárulni, de szeretné segíteni és támogatni a projektünket, mit szólna, ha megszerezné valamelyik menő GAIA levegőminőség-figyelő állomásunkat? ☀️💨👌


Példák cikkekre:

 • Ultrafinom részecskék (PM1) – veszélyesebbek-e, mint a PM2.5, és érdemes-e megmérni őket.
 • CO2 – kültéri légszennyező, klímamelegítő vagy beltéri szennyezőanyag?
 • Beltéri levegő minősége – milyen szennyező anyagokkal kell tisztában lenni?
 • A kén-dioxid egészségügyi hatása a vulkáni hegyek közelében

Példák az adattudományra:

 • Nyílt adatplatform a valós idejű és történelmi levegőminőségi adatok eléréséhez
 • World Ensemble előrejelzési modellezés
 • Statisztikai és mély tanuláson alapuló adattények
 • Új pontos érzékelők kutatása gázszennyező anyagokra

Példák mérnöki munkára:

 • Új vizualizációs megoldások valós idejű megfigyelésekhez és előrejelzésekhez
 • API a valós idejű megfigyelések és előrejelzések eléréséhez
 • Időutazó gép – a levegő minőségének minden nap visszatekintésére az időben
 • Alkalmazások i-phone-ra stb.
❤️❤️❤️

A finanszírozásunkról

A World Air Quality projekt úgy tűnhet, mint az egyik olyan nagy projekt, amely olyan szervezetektől érkezik, mint az ENSZ, az ADB vagy a WRI, de valójában csak egy kis csapat áll mögötte.

Mégis, kiterjedt fellépésünk ellenére projektünk soha nem kapott semmilyen pénzügyi támogatást ilyen szervezetektől, legyenek azok civil szervezetek vagy kormányok.

A bevétel az online hirdetésekből, valamint a GAIA levegőminőség-figyelő állomásainkból származik, de ez csak a felhő infrastruktúrájának kifizetésére elegendő.

Dolgozunk azonban azon, hogy finanszírozást szerezzünk a levegőminőségi adatplatform támogatásával és fejlesztésével foglalkozó csapat toborzásához.

A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

A levegőminőségi szintekről

- Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius