Air Pollution in Pakistan
Real-time Air Quality monitoring project

Share: aqicn.org/country/pakistan/vn/
Please note that Air Quality monitoring is now available for 4 cities in Pakistan:
Islamabad, Lahore, Karachi and Peshawar

--

Flag of Pakistan.svg
(image attribution: wikipedia)

According to the most recent World Health Organization data, there are some good reasons to be worried about the air quality in Lahore, with an yearly average of 68 µg/m3 of PM2.5, which corresponds to a 155 - Unhealthy Air Quality Index

Obviously, 165 - Unhealthy is just a yearly average, and the air pollution can reach much higher 300+ hazardous levels- just like the recent smog events in early November 2016.

Unfortunately, there is currently no known Air Quality monitoring network with PM2.5 data available in Lahore, nor in Pakistan (source).

Air Quality Forecast for Lahore

Monitoring the Air Quality


GAIA A12 Monitoring Station

Unless data is made available by the authorities, the World Air Quality Index project recommends to start publishing real-time data using some of the affordable air quality monitoring stations, such as the GAIA A12 (picture on the right).

If you are interested in knowing more about this initiative, or about helping to host a station, then please contact us with the form at the bottom of this page.

Links

 • Pakistan Environment Protection Agency: environment.gov.pk
 • Environment Protection Department: epd.punjab.gov.pk.
 • World Health Organization: who.int
 • Stay Informed

  If you want to stay informed about the Air Quality monitoring project for Pakistan,
  please register with the form below:
  The Pakistani Air Quality Monitoring Project - subscription form
  Enter your name - eg "John Doe"
  Enter your email address - eg "john.doe@mail.com"
  Write few words about your request - eg:"I live in Lahore, and would like to see hourly readings.", "I would like to help by hosting an monitoring station", "I would like to know the average daily air quality for the past year", ..

  Other Countries

  Do you want to view all the other on-going country monitoring programs?
  Go to the page aqicn.org/country or click on any of the flags below:

  Nigeria Egypt Philippines Cambodia Indonesia Senegal South-africa Libya Morocco Tunisia Algeria Lebanon Qatar Bangladesh Pakistan
  Read or publish comments (they rely on Disqus)

  Về phương pháp đo chất lượng không khí và mức độ ô nhiễm:

  Về các thang đo chất lượng không khí

  - Giá trị chỉ số chất lượng không khí (AQI)Mức độ ảnh hưởng sức khỏe
  0 - 50 Tốt Chất lượng không khí được xem là đạt tiêu chuẩn, và ô nhiễm không khí coi như không hoặc gây rất ít nguy hiểm
  51 -100 Trung bình Chất lượng không khí ở mức chấp nhận được; tuy nhiên, một số chất gây ô nhiễm có thể ảnh hưởng tới sức khỏe của một số ít những người nhạy cảm với không khí bị ô nhiễm.
  101-150 Không tốt cho người nhạy cảm Nhóm người nhạy cảm có thể chịu ảnh hưởng sức khỏe. Số đông không có nguy cơ bị tác động.
  151-200 Có hại cho sức khỏe Mỗi người đều có thể sẽ chịu tác động đến sức khỏe; nhóm người nhạy cảm có thể bị ảnh hưởng nghiêm trọng hơn.
  201-300 Rất có hại cho sức khỏe Cảnh báo nguy hại sức khỏe nghiêm trọng. Đa số mọi người đều bị ảnh hưởng.
  300+ Nguy hiểm Cảnh báo sức khỏe: tất cả mọi người có thể chịu tác động nghiêm trọng đến sức khỏe

  Để biết thêm về ô nhiễm và chất lượng không khí , xem wikipedia chất lượng không khí đang đề hoặc hướng dẫn về chất lượng không khí và sức khỏe của bạn .

  Để biết những lời khuyên về sức khỏe rất hữu ích của bác sĩ y khoa Richard Saint Cyr ở Bắc Kinh, xem www.myhealthbeijing.com blog.


  Thông báo sử dụng: Tất cả dữ liệu chất lượng không khí không được xác thực tại thời điểm công bố. Nhằm đảm bảo chất lượng, những dữ liệu này có thể được cập nhập mà không cần thông báo trước. Nhóm dự án Chỉ số chất lượng không khí toàn cầu đã thực hiện tất cả yêu cầu cần thiết trong việc biên soạn các thông tin này. Nhóm dự án hoặc các bên liên quan sẽ không chịu trách nhiệm về bất kỳ tổn thất, thương tích hoặc thiệt hại nào phát sinh trực tiếp hoặc gián tiếp từ việc cung cấp những dữ liệu này trong bất kỳ trường hợp nào.  Cài đặt


  Cài đặt ngôn ngữ:


  Temperature unit:
  Celcius