Experimentul senzorului de calitate a aerului SDS011
Citiri în timp real ale calității aerului de la SDS011

Acțiune: aqicn.org/sensor/sds011/ro/

Pentru o listă completă a tuturor testelor senzorilor de calitate a aerului din proiectul World Air Quality Index, consultați pagina noastră de prezentare generală a senzorilor .


Senzorul SDS 011

Senzorul SDS 011 este un senzor de calitate a aerului destul de recent dezvoltat de Nova Fitness , un spin-off al universității din Jinan (din Shandong).

Cu dimensiunea sa, este probabil unul dintre cei mai buni senzori în ceea ce privește precizia: în timp ce alți senzori tind să se concentreze pe micșorarea dimensiunii senzorului, SDS 011 a optat pentru un compromis de dimensiune care îi permite să folosească un ventilator mai mare. Și cu cât ventilatorul este mai mare, cu atât calitatea este mai bună.

Specificații

Spec sheet: SDS011-datasheet-v1.3

Aceasta este specificația pentru SDS011. Nu ar trebui să considerăm toate acele valori ca fiind de la sine înțeles, deoarece există destul de des o mare diferență între ceea ce se spune că este posibil și ceea ce este de fapt posibil (și de aceea ne înființăm toate experimentele).

 • Ieșire: PM2.5, PM10
 • Domeniu de măsurare: 0,0-999,9μg/m3
 • Tensiune de intrare: 5V
 • Curent maxim: 100mA
 • Curent de somn: 2mA
 • Timp de răspuns 1 secundă
 • Frecvența de ieșire a datelor seriale: 1 dată/secundă
 • Rezoluția diametrului particulelor: ≤0,3μm
 • Eroare relativă: 10%
 • Interval de temperatură: -20~50°C
 • Dimensiune fizică: 71mm*70mm*23mm

Rețineți că intervalul de lucru al umidității SDS011 este de 0-70%. Acest lucru este atât de bun, deoarece peste 70% umiditate, citirile devin nereale.

Priviți în interior la senzor

Ingineria inteligentă a SD011 este de a folosi PCB-ul ca o parte a carcasei (permițând reducerea costului BOM). Dioda este montată pe partea PCB (acest lucru este obligatoriu deoarece orice zgomot între doid și LNA ar trebui evitat). Laserul montat pe cutia de plastic și conectat la PCB printr-un fir zburător.

Cea mai mare problemă a acestui design este că întregul senzor din interior devine foarte praf, așa cum se arată în imaginea de mai jos, după ce a funcționat 24/7 timp de mai mult de 6 luni. Acest lucru nu este chiar atât de rău, deoarece praful nu s-a acumulat pe diodă și nici pe front-end-ul laserului. În ceea ce privește ventilatorul, acumularea de praf este un „comportament normal” observat și pe dylos.

În sfârșit, în ceea ce privește PCB-ul, este destul de simplu. CPU principal este un procesor de 8 biți (zgâriat pentru a preveni inginerie inversă!). Sub ecran se găsește amplificatorul de zgomot redus (montat direct pe partea opusă a diodei).

Configurarea experimentului

Există două SDS011 colocate. SDS011i #1 este un senzor care a fost folosit în exterior de câteva luni. SDS011 #2 este un senzor nou-nouț (din septembrie 2016).

Date în timp real

Current BAM readings are:
 • PM2.5 mass in mg/m3 -,
 • updated on - - (China time).
First SDS011i #1 (old) readings are:
 • PM2.5 mass in mg/m3 -,
 • PM10 mass in mg/m3 -,
 • updated on - - (China time).
Second SDS011i #2 (new) readings are:
 • PM2.5 mass in mg/m3 -,
 • PM10 mass in mg/m3 -,
 • updated on - - (China time).

Comparație cu citirile oficiale BAM

PM2.5 based Air quality data:
PM10 based Air quality data:


- -

For the list of all air quality sensors, check the Sensor Overview page

Read or publish comments (they rely on Disqus)

Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

Despre nivelurile de calitate a aerului

- Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
0 - 50 Bun Calitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
51 -100 Moderat Calitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
101-150 Nesănătos pentru grupurile sensibile Membrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
151-200 Nesănătos Toată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
201-300 Foarte Nesănătoasă Avertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
300+ Riscant Alertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius