Иницијатива за чист ваздух и Конференција о бољем квалитету ваздуха 2014
Clean Air Initiative and the Better Air Quality Conference 2014

Posted on October 6th 2014
Објави: aqicn.org/faq/2014-10-06/clean-air-initiative-and-the-better-air-quality-conference-2014/sr/

Као и сваке друге године од 2002. године, наше колеге из Цлеан Аир Асиа (ака Иницијатива за чисти ваздух) организују двогодишњу Конференцију бољег квалитета ( бак2014ест.орг ). Овог пута, одржаће се у Шри Ланки, од 19. до 21. новембра 2014. године, а биће домаћин заједно са форумом Енвиронменталли Сустаинабле Транспорт (ЕСТ).

The "Integrated Conference of BAQ 2014 and Intergovernmental 8th Regional EST Forum in Asia"  co-organized by the Ministry of Transport of Sri Lanka, The Ministry of Environment and Renewable Energy of Sri Lanka, Ministry of the Environment of Japan, United Nations Centre for Regional Development, and Clean Air Asia, in partnership with the Asian Development Bank, German International Cooperation (GIZ), and World Bank.

Овогодишња тема је „Решења следеће генерације за чист ваздух и одрживи транспорт – ка друштву погодном за живот у Азији“:

Препознајући да су чист ваздух и одрживи транспорт од суштинског значаја за друштво погодно за живот у Азији, позивамо на иновативна и паметна решења (политика, институције, технологија и финансирање) која значајно смањују загађење ваздуха и гасове стаклене баште из енергије, индустрије, транспорта и локалних извора , и обезбедити безбедан, правичан, еколошки и људима прихватљив транспортни систем убрзавањем преласка на еколошки одрживији транспорт (ЕСТ) у азијским градовима и земљама.

Погледајте програм . Очекује се да ће се више од 800 учесника придружити БАК 2014, а ми ћемо бити део њих, представљајући наше недавно истраживање о приступачном решењу за праћење квалитета ваздуха које спроводимо у оквиру наше истраживачке лабораторије .

Кликните овде да видите све уносе са честим питањима
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • О мерењу квалитета ваздуха и загађења:

    О нивоима квалитета ваздуха

    -Вредности индекса квалитета ваздуха (АКИ).Нивои здравствене бриге
    0 - 50ДоброКвалитет ваздуха се сматра задовољавајућим, а загађење ваздуха представља мали или никакав ризик
    51 -100УмереноКвалитет ваздуха је прихватљив; Међутим, за неке загађиваче може бити умерено забрињавајуће здравствено стање за врло мали број људи који су необично осетљиви на загађење ваздуха.
    101-150Нездраво за осетљиве групеЧланови осетљивих група могу имати здравствене последице. Општа популација вероватно неће бити погођена.
    151-200НездравиСвако може почети да осећа здравствене тегобе; чланови осетљивих група могу имати озбиљније здравствене последице
    201-300Веома нездравимЗдравствена упозорења о хитним условима. Читава популација ће бити погођена.
    300+ОпасноЗдравствено упозорење: свако може доживети озбиљније здравствене ефекте

    Да бисте сазнали више о квалитету ваздуха и загађењу, погледајте тему на википедији о квалитету ваздуха или Аирнов водичу за квалитет ваздуха и ваше здравље .

    За веома корисне здравствене савете пекиншког доктора Рицхарда Саинт Цир МД, погледајте блог ввв.михеалтхбеијинг.цом .


    Употреба обавештења: Сви подаци о квалитету ваздуха су неважећи у време објављивања, а због обезбеђивања квалитета ови подаци могу бити без измењени у било ком тренутку, без обавештења. Пројектни тим "Светског индекса квалитета ваздуха" је уложио разуман напор и бригу приликом састављања садржаја ових информација и пројектни тим или његови агенти, ни под каквим околностима неће бити одговорни због било каквог губитка, повреде или оштећења која настају директно или индиректно из коришћења ових података.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius