Clean Air Initiative en de Better Air Quality Conference 2014
Clean Air Initiative and the Better Air Quality Conference 2014

Posted on October 6th 2014
Deel: aqicn.org/faq/2014-10-06/clean-air-initiative-and-the-better-air-quality-conference-2014/nl/

Zoals elk jaar sinds 2002 organiseren onze collega's van Clean Air Asia (ook bekend als Clean Air Initiative) de tweejaarlijkse Better Quality Conference ( baq2014est.org ). Deze keer vindt het plaats in Sri Lanka, van 19 tot 21 november 2014, en wordt het samen met het Environmentally Sustainable Transport (EST) forum georganiseerd.

The "Integrated Conference of BAQ 2014 and Intergovernmental 8th Regional EST Forum in Asia"  co-organized by the Ministry of Transport of Sri Lanka, The Ministry of Environment and Renewable Energy of Sri Lanka, Ministry of the Environment of Japan, United Nations Centre for Regional Development, and Clean Air Asia, in partnership with the Asian Development Bank, German International Cooperation (GIZ), and World Bank.

Het thema dit jaar is "Volgende generatie oplossingen voor schone lucht en duurzaam transport - Op weg naar een leefbare samenleving in Azië":

Erkennend dat schone lucht en duurzaam transport essentieel zijn voor een leefbare samenleving in Azië, roepen wij op tot innovatieve en slimme oplossingen (beleid, instellingen, technologie en financiering) die de luchtvervuiling en broeikasgassen uit energie, industrie, transport en bronnen in de omgeving aanzienlijk verminderen en zorgen voor een veilig, rechtvaardig, milieu- en mensvriendelijk transportsysteem door de verschuiving naar een milieuvriendelijker transport (EST) in Aziatische steden en landen te versnellen.

Bekijk het programma . Er wordt verwacht dat ruim 800 deelnemers zullen deelnemen aan de BAQ 2014, en wij zullen daar deel van uitmaken en ons recente onderzoek presenteren naar een betaalbare oplossing voor het monitoren van de luchtkwaliteit die we in ons onderzoekslaboratorium hebben uitgevoerd.

Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

    Over de luchtkwaliteitsniveaus

    -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
    0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
    51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
    101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
    151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
    201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
    300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

    Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

    Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


    Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius