Tiszta levegő kezdeményezés és a jobb levegőminőség konferencia 2014
Clean Air Initiative and the Better Air Quality Conference 2014

Posted on October 6th 2014
Ossza meg: aqicn.org/faq/2014-10-06/clean-air-initiative-and-the-better-air-quality-conference-2014/hu/

Mint 2002 óta minden második évben, a Clean Air Asia (más néven Clean Air Initiative) munkatársai kétévente szervezik meg a Better Quality Conference ( baq2014est.org ) címet. Ezúttal Srí Lankán, 2014. november 19. és 21. között kerül megrendezésre, és az Environmentally Sustainable Transport (EST) fórummal közösen rendezik meg.

The "Integrated Conference of BAQ 2014 and Intergovernmental 8th Regional EST Forum in Asia"  co-organized by the Ministry of Transport of Sri Lanka, The Ministry of Environment and Renewable Energy of Sri Lanka, Ministry of the Environment of Japan, United Nations Centre for Regional Development, and Clean Air Asia, in partnership with the Asian Development Bank, German International Cooperation (GIZ), and World Bank.

Az idei év témája: „Következő generációs megoldások a tiszta levegőért és a fenntartható közlekedésért – Egy élhető társadalom felé Ázsiában”:

Felismerve, hogy a tiszta levegő és a fenntartható közlekedés elengedhetetlen egy élhető ázsiai társadalomhoz, innovatív és intelligens megoldásokat (politika, intézmény, technológia és finanszírozás) követelünk, amelyek jelentősen csökkentik az energia, az ipar, a közlekedés és a területi forrásokból származó légszennyezést és üvegházhatású gázokat. , valamint biztonságos, méltányos, környezet- és emberbarát közlekedési rendszer biztosítása azáltal, hogy felgyorsítja a környezetileg fenntarthatóbb közlekedésre (EST) való elmozdulást az ázsiai városokban és országokban.

Nézze meg a programot . Várhatóan több mint 800 résztvevő csatlakozik a BAQ 2014-hez, és mi is részesei leszünk, bemutatva legújabb kutatásunkat a megfizethető levegőminőség-figyelő megoldásról, amelyet kutatólaboratóriumunkban végeztünk.

Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius