Air Quality Forecasting Models
Real-time and Historical Analysis

Acțiune: aqicn.org/forecast/models/ro/

Prognoza calității aerului - denumită și „Modelarea dispersiei atmosferice” ( wikipedia ) este arta de a simula modul în care poluanții atmosferici, cum ar fi PM 2,5 sau ozonul, se dispersează în atmosfera ambientală.

Rezultatul simulării oferă concentrația ambientală pentru fiecare poluant din aer, din care poate fi calculat Indicele de calitate a aerului.

Există zeci de modele de dispersie și multe universități și instituții din întreaga lume rulează unul sau mai multe dintre ele pentru diferite regiuni (de exemplu, Europa, SUA continentale, Asia ...). Mai jos este o listă neexhaustivă și selectată de câteva modele care sunt utilizate pentru a furniza prognoza calității aerului în cadrul proiectului „Indice mondial al calității aerului”.

Este nevoie de cooperare!

Este nevoie de ajutor pentru a menține actualizat inventarul de modele de prognoză a calității aerului la nivel mondial.

 • Cunoașteți vreun model care nu este listat mai jos, dar pentru care sunt disponibile date în grilă?
 • Cunoașteți soluții mai bune de analiză a preciziei care ar trebui folosite aici?
 • Ați făcut o cercetare similară și doriți să o publicați aici?
 • Dacă da, trimite-ne un mesaj de pe pagina de contribuție și te vom contacta cât mai curând!

  Modele atmosferice

  Puteți face clic pe oricare dintre hărțile de prognoză pentru a vedea animația de prognoză în timp real, precum și analiza eficienței modelului.

  SPRINTARS Asia
  Spectral Radiation-Transport Model for Aerosol Species
  SPRINTARS East Asia
  Spectral Radiation-Transport Model for Aerosol Species
  MPIM China
  Max Planck Institut fur Meteorologie
  SILAM Asia
  System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition
  CAMS Europe
  Copernicus Atmosphere Monitoring Service NRT
  EMEP Europe
  European Monitoring and Evaluation Program
  CAMS World
  Copernicus Atmosphere Monitoring Service NRT
  SILAM World
  System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition
  NGAC
  NOAA NEMS GFS Aerosol Component
  GFS
  Global Forecast System
  NCEP EMP AQM
  Air Quality Model (AQM) Product
  BSC DREAM8b
  Barcelona Supercomputing Center DREAM8b

  Notă

  Vă rugăm să rețineți că toate analizele de mai sus sunt efectuate pe bugetul propriu al proiectului World Air Quality Index.

  Nu am primit subvenții de la niciuna dintre intuițiile care publică modele de prognoză pentru calitatea aerului.

  Prognoza detaliată a calității aerului în oraș

  Prognoza detaliată a calității aerului este disponibilă pentru mai mult de 600 de orașe:

  Sau alegeți unul dintre acele orașe:

  Beijing, Shanghai, Chengdu, Shenyang, Shenzhen, Guangzhou, Qingdao, Xian, Tianjin, Saitama, Kyoto, Osaka, Seoul, Busan, Bogota, Delhi, Jakarta, Ulaanbaatar, Hanoi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Hyderabad, Santiago, Lima, Saopaulo, Quito, Singapore, Kuala-lumpur, Ipoh, Perai, Miri, New York, Seattle, Chicago, Boston, Atlanta.

  Disclaimer

  Acest model de prognoză și toate AQFS pe care se bazează sunt produse de cercetare menite să ofere informații legate de prognoza calității aerului. Au fost luate toate măsurile rezonabile pentru a asigura calitatea și acuratețea acestuia. In orice caz:

  • Nu oferim garanții, exprese sau implicite, și nici nu ne asumăm nicio răspundere legală sau responsabilitate pentru acuratețea, corectitudinea, caracterul complet al informațiilor.
  • Nu ne asumăm nicio răspundere legală sau responsabilitate pentru orice daune sau pierderi care pot rezulta direct sau indirect din orice informație conținută pe acest site web sau din orice acțiuni întreprinse ca urmare a conținutului acestui site web;
  • Putem schimba, șterge, adăuga sau modifica în alt mod informațiile conținute pe acest site fără notificare

  Pentru mai multe informații despre conceptele de bază ale prognozei calității aerului (sau modelarea dispersiei atmosferice), consultați articolul despre un studiu vizual al impactului vântului al concentrației de PM 2,5 .

  Surse modele de prognoză a calității aerului

  Predicția de mai sus se bazează pe metamodel compozit, calculat folosind mai multe sisteme de prognoză a calității aerului (AQFS):

  Harta de mai sus se bazează pe modelarea la nivel de suprafață PM 2.5 , iar culorile respectă standardul US EPA AQI .

  Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

  Despre nivelurile de calitate a aerului

  - Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
  0 - 50 Bun Calitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
  51 -100 Moderat Calitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
  101-150 Nesănătos pentru grupurile sensibile Membrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
  151-200 Nesănătos Toată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
  201-300 Foarte Nesănătoasă Avertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
  300+ Riscant Alertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

  Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

  Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


  Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius