Υπηρεσία επικύρωσης ποιότητας δεδομένων αισθητήρων AirNet
Abbeyleix District Hospital, Abbeyleix ED, Ireland

Καλώς ήρθατε στην υπηρεσία επικύρωσης ποιότητας δεδομένων αισθητήρα AirNet.

Station: Abbeyleix District Hospital, Abbeyleix ED, Ireland also known as "Citizen Science project sensor.community 47984" που βρίσκεται στο "Knocknamoe, Abbeyleix ED, The Municipal District of Portlaoise, County Laois, Leinster, R32 A006, Ireland".

Εξηγήσεις

Στο πρώτο γράφημα παρακάτω (με την ένδειξη "ζώνη εμπιστοσύνης αναγνώσεων δεδομένων"), η κόκκινη γραμμή αντιπροσωπεύει τις ωριαίες ενδείξεις από τον αισθητήρα, ενώ η πράσινη γραμμή αντιπροσωπεύει τη διάμεσο των ωριαίων ενδείξεων των γειτόνων του σταθμού.

Η ζώνη που συμπληρώνεται με πράσινο αντιπροσωπεύει τη ζώνη εμπιστοσύνης, που ισοδυναμεί με 3 φορές την τυπική απόκλιση των γειτονικών σταθμών.

Κάθε φορά που η ωριαία ένδειξη του σταθμού υπερβαίνει τη ζώνη εμπιστοσύνης, ο σταθμός θεωρείται ότι παράγει μη φυσιολογική ένδειξη.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά μεταξύ της ωριαίας ένδειξης και της ζώνης εμπιστοσύνης, τόσο πιο πιθανό είναι ο σταθμός να θεωρείται ότι παράγει μη έγκυρα δεδομένα.

Ο τύπος ορίζεται ως:

\( P = \sum_i ({{v_i - median_i \over {stddev_i }}>5?1:0}) / n \) , \( D = \sqrt {\sum_i {{v_i - median_i \over {stddev_i }}} / n} \)
P=probability, D=distance and W=P*D

όπου το 'i' επαναλαμβάνεται τα δεδομένα των τελευταίων 3 ημερών και το 'n' είναι ο αριθμός των δειγμάτων κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων 3 ημερών (πιθανότατα n = 24*3).

Εάν W>30, ο σταθμός απενεργοποιείται αυτόματα.

Δείξε μου τα δεδομένα

Περαιτέρω ερωτήσεις

Εάν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο, στείλτε μας ένα μήνυμα χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα:

Μετρήστε την ποιότητα του αέρα στη γειτονιά σας
Συμμετέχετε με τον δικό σας σταθμό παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα

Η οθόνη παρακολούθησης ποιότητας αέρα GAIA χρησιμοποιεί αισθητήρες σωματιδίων λέιζερ για τη μέτρηση της ρύπανσης από σωματίδια PM2,5 και PM10 σε πραγματικό χρόνο, η οποία είναι ένας από τους πιο επιβλαβείς ατμοσφαιρικούς ρύπους.

Είναι πολύ εύκολο στη ρύθμιση: Απαιτεί μόνο σημείο πρόσβασης WIFI και τροφοδοτικό συμβατό με USB. Μόλις συνδεθείτε, τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο είναι άμεσα διαθέσιμα στους χάρτες μας.

Ο σταθμός συνδυάζεται με αδιάβροχα καλώδια ρεύματος 10 μέτρων, τροφοδοτικό, εξοπλισμό τοποθέτησης και προαιρετικό ηλιακό πάνελ.

Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

- Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
0 - 50 Καλός Η ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
51 -100 Μέτριος Η ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
101-150 Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες Τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
151-200 Ανθυγιεινός Ο καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
201-300 Πολύ Ανθυγιεινό Προειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
300+ Επικίνδυνος Προειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius