AirNet érzékelők Adatminőség-ellenőrzési szolgáltatás
Abbeyleix District Hospital, Abbeyleix ED, Ireland

Üdvözöljük az AirNet Sensor Data Quality Validation szolgáltatásában.

Station: Abbeyleix District Hospital, Abbeyleix ED, Ireland also known as "Citizen Science project sensor.community 47984" található "Knocknamoe, Abbeyleix ED, The Municipal District of Portlaoise, County Laois, Leinster, R32 A006, Ireland".

Magyarázatok

Az alábbi grafikonon ("adatolvasási megbízhatósági zóna") a piros vonal az érzékelő óránkénti leolvasását, míg a zöld vonal az állomásszomszédok óránkénti leolvasásának mediánját jelenti.

A zölddel kitöltött zóna a bizalmi zónát jelenti, ami a szomszédos állomások szórásának 3-szorosának felel meg.

Minden alkalommal, amikor az állomás óránkénti leolvasása a megbízhatósági zóna fölé megy, az állomás abnormális leolvasást produkál.

Minél nagyobb a különbség az óránkénti leolvasás és a megbízhatósági zóna között, annál valószínűbb, hogy az állomás érvénytelen adatokat produkál.

A képlet meghatározása a következő:

\( P = \sum_i ({{v_i - median_i \over {stddev_i }}>5?1:0}) / n \) , \( D = \sqrt {\sum_i {{v_i - median_i \over {stddev_i }}} / n} \)
P=probability, D=distance and W=P*D

ahol az „i” az elmúlt 3 nap adatai, az „n” pedig az elmúlt 3 nap során vett minták száma (valószínűleg n = 24*3).

Ha W>30, az állomás automatikusan letiltásra kerül.

Mutasd meg az adatokat

További kérdések

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, küldjön üzenetet az alábbi űrlap segítségével:

Mérje meg a levegő minőségét a környezetében
Vegyen részt saját levegőminőség-figyelő állomásával

A GAIA levegőminőség-figyelő lézeres részecske-érzékelőket használ a PM2,5 és PM10 részecskeszennyezés valós idejű mérésére, amely az egyik legkárosabb légszennyező anyag.

Beállítása nagyon egyszerű: csak WIFI hozzáférési pontra és USB-kompatibilis tápegységre van szükség. Miután csatlakoztatta, a valós idejű légszennyezettségi szintjei azonnal elérhetők a térképeinken.

Az állomás 10 méteres vízálló tápkábelekkel, tápegységgel, szerelési eszközökkel és opcionális napkollektorral érkezik.

A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

A levegőminőségi szintekről

- Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius