EMEP Europe - Forecast Model Analysis
European Monitoring and Evaluation Program

Pollutant/ Specie:

Városi előrejelzés

A PM 2,5 , PM 10 és Ózon (O 3 ) színei a US EPA szabványon alapulnak. A nitrogén-dioxid (NO 2 ), a kén-dioxid (SO 2 ) és a szén-monoxid (CO) színei egy tetszőleges színszabványon alapulnak, amely a legjobban illeszkedik a koncentrációtartományhoz. Ennek semmi köze az AQI töréspontokhoz, mivel a legtöbb esetben ennek a 3 gáznak az AQI értéke leggyakrabban 50 alatt van.

Az alábbi színtartomány skála nyers koncentrációban van kifejezve (mg/m3-ben).

Előrejelzés elemzése

Mennyire pontosak az előrejelzések?

Ellenőrizze az alábbi korrelációs grafikonokat a PM 2,5 , PM 10 és az ózon tekintetében az elmúlt 30 napra vonatkozóan.

(Ne feledje, hogy alapértelmezés szerint az összes alábbi érték AQI-ben van kifejezve (átlagolás nélkül), és hogy az előrejelzési értékek a ma számított előrejelzésen alapulnak holnapra, azaz a 24-48 órás előrejelzési tartományon alapulnak.)Megjegyzés: Az ózon esetében a ppm-ről mg/m3-re történő átalakítás az STP US szabványon alapul.--

Az összes elemzett levegőminőség-előrejelzési modell teljes listáját az előrejelzési modellek oldalon találja:

aqicn.org/forecast/models/hu/
Ossza meg: aqicn.org/forecast/model/emep-europe/

Jövőbeli fejlesztések

Együttműködés szükséges!

Segítségre van szükség a világméretű levegőminőségi előrejelzési modell leltár naprakészen tartásához.

 • Ismer olyan modellt, amely az alábbiakban nem szerepel, de amelyhez rendelkezésre állnak rácsozott adatok?
 • Ismersz jobb pontosságú elemzési megoldásokat, amelyeket érdemes itt használni?
 • Végeztél már hasonló kutatást, és szeretnéd itt közzétenni?
 • Ha igen, írjon nekünk üzenetet a közreműködő oldalról , és mihamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  Jogi nyilatkozat

  Ez az előrejelzési modell és az összes AQFS, amelyen alapul, kutatási termékek, amelyek célja a levegőminőség előrejelzésével kapcsolatos információk nyújtása. Minden ésszerű intézkedést megtettek a minőség és a pontosság biztosítása érdekében. Azonban:

  • Nem vállalunk sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát, és nem vállalunk semmilyen jogi vagy felelősséget az információk pontosságáért, helyességéért, teljességéért.
  • Nem vállalunk semmilyen jogi felelősséget vagy felelősséget semmilyen kárért vagy veszteségért, amely közvetlenül vagy közvetve az ezen a weboldalon található információkból vagy a webhely tartalmának eredményeként végrehajtott tevékenységekből eredhet;
  • Az ezen a weboldalon található információkat előzetes értesítés nélkül módosíthatjuk, törölhetjük, kiegészíthetjük vagy más módon módosíthatjuk

  A levegőminőség-előrejelzés (vagy a légköri diszperzió modellezés) alapelveivel kapcsolatos további információkért tekintse meg a PM 2,5- koncentráció szélhatásának vizuális tanulmányozásáról szóló cikket.

  A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

  A levegőminőségi szintekről

  - Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
  0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
  51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
  101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
  151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
  201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
  300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

  Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

  A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


  Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius