Πρόβλεψη ποιότητας αέρα στη Βόρεια Ινδία
Air Quality Forecasting in Northern India

Posted on February 28th 2016
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2016-02-28/air-quality-forecasting-in-northern-india/el/

Himalayan Mountains seen from Space

Τους τελευταίους μήνες, η ομάδα World Air Quality εργάστηκε για την ανάλυση πολλών νέων μοντέλων πρόβλεψης ποιότητας αέρα, καθώς και για τη βελτίωση της επίδειξης μοντέλων πρόβλεψης ποιότητας αέρα.

Αυτό το άρθρο θα παρουσιάσει το πιο πρόσφατο μοντέλο επίδειξης πρόβλεψης, το οποίο βασίζεται στο Gridded Population of the World ( GPW ) και το οποίο θα εφαρμοστεί για την ανάλυση της πρόβλεψης ποιότητας αέρα για την περιοχή της Βόρειας Ινδίας (συμπεριλαμβανομένου του Μπαγκλαντές, του Πακιστάν και του Νεπάλ).


--

Το μοντέλο πρόβλεψης και ο υπολογισμός εξακολουθούν να βασίζονται στην πρόβλεψη ανέμου GFS, όπως δείξαμε στο προηγούμενο άρθρο σχετικά με την πρόβλεψη στην περιοχή του Πεκίνου ότι ο άνεμος είναι βασικό συστατικό για την πρόβλεψη της ποιότητας του αέρα.

Ωστόσο, σε αντίθεση με την προηγούμενη προσομοίωση όπου οι πηγές ρύπανσης βρίσκονταν αυθαίρετα σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην περιοχή του Hebei, το μοντέλο που χρησιμοποιήθηκε για αυτήν την πρόβλεψη της Βόρειας Ινδίας βασίζεται στον Gridded Population of the World (γνωστός και ως GPW 2015 ) από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια CIESIN [1] :

Η υπόθεση είναι ότι όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των ατόμων που ζουν σε μια δεδομένη περιοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα δημιουργίας ανθρωπογενούς ρύπανσης.

Πράγματι, δεν είναι 100% σωστή υπόθεση, καθώς η ρύπανση που προκαλείται από τις βαριές βιομηχανίες μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από τη ρύπανση που δημιουργείται από τον πληθυσμό, αλλά αυτό είναι κάτι που θα αναφερθούμε στο επόμενο άρθρο μας. Έτσι, για αυτό το άρθρο, αυτό που ζητείται είναι η επαλήθευση της επίδρασης του ανέμου στη ρύπανση με την παραδοχή ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ της πυκνότητας του πληθυσμού και της συγκέντρωσης ρύπανσης.


--

Η παρακάτω εικόνα δείχνει το μοντέλο πυκνότητας (σε ανάλυση 0,2°) που χρησιμοποιήθηκε για την προσομοίωση. Κάθε "pixel", ή σημείο σε αυτόν τον πλέγμα χάρτη, θεωρείται ως πηγή ρύπανσης. Το πράσινο χρώμα χρησιμοποιείται για περιοχές χαμηλής πυκνότητας, οι οποίες δημιουργούν πολύ μικρή ποσότητα ρύπανσης, ενώ τα πιο σκούρα χρώματα αντιπροσωπεύουν ζώνες όπου τόσο ο πληθυσμός όσο και η παραγόμενη ρύπανση είναι υψηλότερη.


Population Density (persons per square meter)

Η παρακάτω κινούμενη εικόνα δείχνει τη συγκέντρωση σε πραγματικό χρόνο με βάση τα πραγματικά [2] δεδομένα ανέμου. Σημειώστε ότι η χρωματική κωδικοποίηση και τα σχετικά επίπεδα συγκέντρωσης είναι αυθαίρετα - και δεν μπορούν (και δεν πρέπει) να συσχετιστούν ένα προς ένα με τα επίπεδα AQI χωρίς περαιτέρω εργασία. Η βασική ιδέα είναι να σχεδιάσουμε τις ζώνες που είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλή ή πολύ υψηλή συγκέντρωση ρύπων με βάση την πρόβλεψη της κατάστασης του ανέμου.

high
-
very high

--

Particule Concentration Scale:
Air Quality Forecast Viewer
-
Loading ...

Forecast Time:


--

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη, το Νέο Δελχί βλέπει ένα υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης ρύπανσης, αλλά αυτό που είναι πραγματικά ενδιαφέρον είναι να συγκρίνουμε την κατάσταση στο Νέο Δελχί σε σύγκριση με το Πεκίνο: Στο Πεκίνο, δεν υπάρχει κυριολεκτικά σχεδόν καμία ανθρωπογενής ρύπανση στον κοντινό βορρά, όταν φυσάει από βορρά, ο αέρας καθαρίζεται αμέσως. Αλλά για το Νέο Δελχί, η πυκνότητα του πληθυσμού στο βορρά εξακολουθεί να είναι αρκετά υψηλή, επομένως οι πιθανότητες άμεσης λήψης καθαρού αέρα από το Βορρά είναι πολύ χαμηλότερες. Με άλλα λόγια, το Νέο Δελχί απαιτεί πολύ μεγαλύτερη ποσότητα αερισμού (ή σωρευμένη αιολική ενέργεια) για να καθαρίσει τον αέρα του.

Η δεύτερη παρατήρηση είναι η κατάσταση στο Μπαγκλαντές: Από την παραπάνω προσομοίωση, η ρύπανση παγιδεύεται προφανώς στο Μπαγκλαντές από την εγγύτητα των βουνών στην Ανατολή και τον Βορρά. Αυτό στην πραγματικότητα δεν αποτελεί έκπληξη για όποιον ζει στη Ντάκα.

Δυστυχώς, στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν διαθέσιμοι σταθμοί παρακολούθησης στο Μπαγκλαντές / Ντάκα τη στιγμή της σύνταξης, επομένως δεν είναι δυνατό να επαληθευτεί η ακρίβεια της πρόβλεψης σε σχέση με τις πραγματικές παρατηρήσεις.

(Σημείωση: Λίγες ημέρες μετά τη σύνταξη αυτού του άρθρου, το Συμβουλευτικό Υπουργείο των ΗΠΑ στη Ντάκα άρχισε να δημοσιεύει τα Δεδομένα Ποιότητας Αέρα, τα οποία μπορείτε να βρείτε από αυτόν τον σύνδεσμο: πόλη/μπαγκλαντές/ντάκα/προξενείο μας ).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα του αέρα στο Μπαγκλαντές, μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτήν τη σελίδα: χώρα/μπαγκλαντές/ .


--

Συμπερασματικά, αυτό το μοντέλο πρόβλεψης απέχει πολύ από το να είναι ολοκληρωμένο, αλλά τουλάχιστον έχει το πλεονέκτημα να δείχνει τον αντίκτυπο του ανέμου τη συγκέντρωση ρύπανσης στη Βόρεια Ινδία και ειδικά πώς τα βουνά των Ιμαλαΐων παγιδεύουν την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στην επόμενη έκδοση, θα εισαγάγουμε μια βελτιωμένη έκδοση για τις πηγές ρύπανσης, λαμβάνοντας υπόψη τη γνωστή θετική ροή που μπορούμε να αφαιρέσουμε από τις παρατηρήσεις.


--

Σημείωση: Για να μπορέσει ο θεατής προβλέψεων σε πραγματικό χρόνο να χειριστεί μια τόσο μεγάλη περιοχή, η ομάδα μας έπρεπε να εργαστεί σκληρά για αρκετές βελτιώσεις και βελτιστοποιήσεις. Τώρα εργαζόμαστε σε μια ακόμη πιο βελτιστοποιημένη έκδοση ικανή να χειρίζεται περισσότερα από 10.000 σωματίδια και εξετάζουμε το ενδεχόμενο να κάνουμε τον κώδικα ανοιχτού κώδικα, οπότε αν ενδιαφέρεστε, στείλτε μας ένα μήνυμα μέσω του πίνακα "συζήτησης" παρακάτω (θα το κάνουμε μόνο κάντε το ανοιχτό κώδικα μόνο εάν υπάρχει αρκετή ζήτηση για αυτό).



[1] Center for International Earth Science Information Network
[2] so, if you check this animation tomorrow, you might see a very animation
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις FAQ καταχωρήσεις
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

    Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

    -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
    0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
    51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
    101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
    151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
    201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
    300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

    Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

    Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


    Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius