Levegőminőségi előrejelzés Dél-Amerikában
Air Quality Forecast in South America

Posted on May 30th 2015
Ossza meg: aqicn.org/faq/2015-05-30/air-quality-forecast-in-south-america/hu/

A Dél-Amerikára vonatkozó levegőminőség-előrejelzés már elérhető a World Air Quality Index projektben , a brazil Centro de Previsão do Tempo e Estudos Climáticos-szal ( CPTEC ) együttműködve. Az előrejelzés szabadon elérhető a cptec.inpe.br és az előrejelzés/dél-amerika/ oldalról.

A CPTEC csapata kiváló munkát végzett, hogy egyszerű és részletes magyarázatot adjon az előrejelzési modelljük, a BRAMS ( a regionális légköri modellezési rendszer brazil fejlesztéseihez ) által használt alapfogalmakhoz. Az alábbi kép (a CPTEC-től) betekintést nyújt a modelljük munkafolyamatába (forrás -> szállítás -> lerakódás).




A CPTEC által használt rendszer egyik kisebb problémája a bemeneti források, amelyek csak a biomassza-égetés mérséklésére és az antropogén (emberi eredetű) szennyezésre épülnek. Hogy még teljesebb legyen, további előnyökkel járna, ha globális forrásokból – például a szaharai porból (amely valóban átszeli az Atlanti-óceánt) – származó bemeneti adatokat vennénk. Tehát csakúgy, mint a pontossági tanulmányban , amelyet nem a Sprintars ázsiai levegőminőség-előrejelzésével végeztünk, az alábbiakban megtalálja a BRAMS előrejelzési pontossági elemzését 5 dél-amerikai városra vonatkozóan.

.oOo.

Forecast advance:

Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius