Opendataplatform voor luchtkwaliteit
Aanvraagformulier API-token

Bevestig eerst dat u akkoord gaat met de servicevoorwaarden
Ik ga akkoord met de Servicevoorwaarden
Vul dan uw e-mailadres en naam in

--

Wilt u uw eigen luchtkwaliteit monitoren?

De GAIA-luchtkwaliteitsmonitor maakt gebruik van laserdeeltjessensoren om in realtime PM2,5- en PM10-deeltjesvervuiling te meten, een van de schadelijkste luchtverontreinigende stoffen.

Het is heel eenvoudig in te stellen: er is alleen een WIFI-toegangspunt en een USB-compatibele voeding voor nodig. Eenmaal verbonden, zijn uw realtime luchtverontreinigingsniveaus onmiddellijk beschikbaar op onze kaarten.

Het station wordt geleverd inclusief 10 meter waterdichte stroomkabels, een voeding, montagemateriaal en een optioneel zonnepaneel.

Servicetermijn

Het gebruik van de programmatische API is onderworpen aan een 'aanvaardbaar gebruik'-beleid:

API-gebruik

 • Alle API's worden gratis verstrekt.
 • Voor toegang tot de API moet een geldige sleutel worden gebruikt.
 • Voor alle API's gelden quota.

Het standaardquotum is 1.000 (duizend) verzoeken per seconde.
(Ja, dat is veel, en dat is te danken aan de steun van onze collega's bij de UNEP ).

Data gebruik

 • De gegevens kunnen niet worden verkocht of opgenomen in verkochte pakketten.
 • De gegevens kunnen niet worden gebruikt in betaalde applicaties of diensten.
 • De gegevens kunnen niet opnieuw worden gedistribueerd als gegevens in de cache of gearchiveerd.

(waarbij gegevens verwijzen naar de gegevens verkregen uit de API's)
Voor de historische data, kijk op de dataplatformpagina .

App-gebruik

 • Toeschrijving aan het World Air Quality Index Project en aan de oorspronkelijke EPA is verplicht.
 • Openbaar gebruik door bedrijven met winstoogmerk vereist expliciete overeenstemming met het World Air Quality Index-team.
 • Openbaar gebruik door non-profitorganisaties vereist voorafgaande kennisgeving (per e-mail) aan het World Air Quality Index-team.

(waarbij app verwijst naar elke applicatie, diensten die gebruik maken van de bovengenoemde gegevens)


--

Als het bovenstaande beleid niet aan uw behoeften voldoet, of als u een groter quotum nodig heeft, neem dan eerst contact met ons op.

Houd er rekening mee dat wij ons het recht voorbehouden om de servicetermijn op elk moment en zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

Garantie

Alle redelijke maatregelen zijn genomen om de kwaliteit en nauwkeurigheid van de gegevens die door de bovengenoemde API's worden verstrekt, te garanderen. Echter:

 • Wij geven geen garantie, expliciet of impliciet, en aanvaarden geen enkele wettelijke aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor de juistheid, juistheid en volledigheid van de informatie.
 • Wij aanvaarden geen enkele wettelijke aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor enige schade of verlies die direct of indirect voortvloeit uit de informatie op deze website of uit acties die worden ondernomen als gevolg van de inhoud van deze website;

Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

Over de luchtkwaliteitsniveaus

- Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
0 - 50 Goed Luchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
51 -100 Matig Luchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
101-150 Ongezond voor gevoelige groepen Leden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
151-200 Ongezond Iedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
201-300 Zeer Ongezonde Gezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
300+ gevaarlijk Gezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius