Levegőminőség nyílt adatplatform
API-token kérelmező űrlap

Először erősítse meg, hogy elfogadja a szolgáltatási feltételeket
Elfogadom a Szolgáltatási feltételeket
Ezután írja be az e-mail címét és nevét

--

Érdekli saját levegőminőségét?

A GAIA levegőminőség-figyelő lézeres részecske-érzékelőket használ a PM2,5 és PM10 részecskeszennyezés valós idejű mérésére, amely az egyik legkárosabb légszennyező anyag.

Beállítása nagyon egyszerű: csak WIFI hozzáférési pontra és USB-kompatibilis tápegységre van szükség. Miután csatlakoztatta, a valós idejű légszennyezettségi szintjei azonnal elérhetők a térképeinken.

Az állomás 10 méteres vízálló tápkábelekkel, tápegységgel, szerelési eszközökkel és opcionális napkollektorral érkezik.

Szolgáltatás időtartama

Az automatizált API használatára egy „ elfogadható használat ” szabályzat vonatkozik:

API használat

 • Az összes API ingyenes.
 • Az API eléréséhez érvényes kulcsot kell használni.
 • Az összes API-ra kvóta vonatkozik.

Az alapértelmezett kvóta 1000 (ezer) kérés másodpercenként.
(Igen, ez sok, és ez az UNEP- ben dolgozó kollégáink támogatásának köszönhető).

Adathasználat

 • Az adatok nem értékesíthetők, illetve nem szerepeltethetők az eladott csomagokban.
 • Az adatok fizetős alkalmazásokban vagy szolgáltatásokban nem használhatók fel.
 • Az adatok nem terjeszthetők újra gyorsítótárazott vagy archivált adatként.

(ahol az adatok az API-kból nyert adatokra vonatkoznak)
Az előzményadatokért tekintse meg az adatplatform oldalát.

Alkalmazáshasználat

 • A World Air Quality Index Projecthez, valamint az eredeti EPA-hoz való hozzárendelés kötelező.
 • A profitorientált vállalatok nyilvános használatához kifejezett egyetértés szükséges a World Air Quality Index csapatával.
 • A non-profit szervezetek nyilvános használatához előzetesen (e-mailben) értesíteni kell a World Air Quality Index csapatát.

(ahol az alkalmazás olyan alkalmazásra, szolgáltatásra utal, amely a fent említett adatokat használja)


--

Ha a fenti szabályzat nem felel meg az Ön igényeinek, vagy ha nagyobb kvótára van szüksége, kérjük, először lépjen kapcsolatba velünk.

Felhívjuk figyelmét, hogy fenntartjuk a jogot, hogy a szolgáltatási feltételeket bármikor és előzetes értesítés nélkül megváltoztassuk.

Garancia

Minden ésszerű intézkedést megtettünk a fenti API-k által szolgáltatott adatok minőségének és pontosságának biztosítása érdekében. Azonban:

 • Nem vállalunk sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát, és nem vállalunk semmilyen jogi vagy felelősséget az információk pontosságáért, helyességéért, teljességéért.
 • Nem vállalunk semmilyen jogi felelősséget vagy felelősséget semmilyen kárért vagy veszteségért, amely közvetlenül vagy közvetve az ezen a weboldalon található információkból vagy a webhely tartalmának eredményeként végrehajtott tevékenységekből eredhet;

A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

A levegőminőségi szintekről

- Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius