AirNet érzékelők Adatminőség-ellenőrzési szolgáltatás
Tammiku, Tallinn, Estonia

Üdvözöljük az AirNet Sensor Data Quality Validation szolgáltatásában.

Station: Tammiku, Tallinn, Estonia also known as "Citizen Science project sensor.community 37771" található "Tammiku, Mustamäe, Tallinn, Nõmme linnaosa, Tallinn, Harju maakond, 10922, Estonia".

Magyarázatok

Az alábbi grafikonon ("adatolvasási megbízhatósági zóna") a piros vonal az érzékelő óránkénti leolvasását, míg a zöld vonal az állomásszomszédok óránkénti leolvasásának mediánját jelenti.

A zölddel kitöltött zóna a bizalmi zónát jelenti, ami a szomszédos állomások szórásának 3-szorosának felel meg.

Minden alkalommal, amikor az állomás óránkénti leolvasása a megbízhatósági zóna fölé megy, az állomás abnormális leolvasást produkál.

Minél nagyobb a különbség az óránkénti leolvasás és a megbízhatósági zóna között, annál valószínűbb, hogy az állomás érvénytelen adatokat produkál.

A képlet meghatározása a következő:

\( P = \sum_i ({{v_i - median_i \over {stddev_i }}>5?1:0}) / n \) , \( D = \sqrt {\sum_i {{v_i - median_i \over {stddev_i }}} / n} \)
P=probability, D=distance and W=P*D

ahol az „i” az elmúlt 3 nap adatai, az „n” pedig az elmúlt 3 nap során vett minták száma (valószínűleg n = 24*3).

Ha W>30, az állomás automatikusan letiltásra kerül.

Mutasd meg az adatokat

További kérdések

Ha bármilyen kérdése vagy észrevétele van, küldjön üzenetet az alábbi űrlap segítségével:

Mérje meg a levegő minőségét a környezetében
Vegyen részt saját levegőminőség-figyelő állomásával

A GAIA levegőminőség-figyelő lézeres részecske-érzékelőket használ a PM2,5 és PM10 részecskeszennyezés valós idejű mérésére, amely az egyik legkárosabb légszennyező anyag.

Beállítása nagyon egyszerű: csak WIFI hozzáférési pontra és USB-kompatibilis tápegységre van szükség. Miután csatlakoztatta, a valós idejű légszennyezettségi szintjei azonnal elérhetők a térképeinken.

Az állomás 10 méteres vízálló tápkábelekkel, tápegységgel, szerelési eszközökkel és opcionális napkollektorral érkezik.

A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

A levegőminőségi szintekről

- Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
0 - 50 A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
51 -100 Mérsékelt A levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
101-150 Egészségtelen az érzékeny csoportok számára Az érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
151-200 Egészségtelen A teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
201-300 Nagyon egészségtelen Egészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
300+ Veszélyes Egészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.Settings


Language Settings:


Temperature unit:
Celcius