SILAM World - Forecast Model Analysis
System for Integrated modeLling of Atmospheric coMposition

Pollutant/ Specie:

Gradska prognoza

Boje koje se koriste za PM 2,5 , PM 10 i ozon (O 3 ) temelje se na standardu US EPA. Boje koje se koriste za dušikov dioksid (NO 2 ), sumporov dioksid (SO 2 ) i ugljični monoksid (CO) temelje se na proizvoljnom standardu boje koji najbolje odgovara rasponu koncentracija. Nema nikakve veze s prijelomnim točkama AQI-a, jer je u većini slučajeva AQI za ta 3 plina najčešće ispod 50.

Ljestvica za raspon boja u nastavku izražena je u sirovoj koncentraciji (u mg/m3).

Analiza prognoze

Koliko su točne prognoze?

Provjerite grafikone korelacije u nastavku za PM 2,5 , PM 10 i ozon za posljednjih 30 dana.

(Imajte na umu da su prema zadanim postavkama sve vrijednosti u nastavku izražene u AQI (bez prosjeka) i da se prognozirane vrijednosti temelje na prognozi izračunatoj danas za sutra, tj. na temelju raspona prognoze 24H-48H).Napomena: Pretvorba iz ppm u mg/m3 za ozon temelji se na STP američkom standardu.--

Potpuni popis svih modela prognoze kvalitete zraka koji se analiziraju potražite na stranici s modelima prognoze:

aqicn.org/forecast/models/hr/
Udio: aqicn.org/forecast/model/silam-world/

Buduća poboljšanja

Potrebna suradnja!

Potrebna je pomoć za održavanje inventara modela prognoze kvalitete zraka širom svijeta ažurnim.

 • Znate li neki model koji nije naveden u nastavku, ali za koji su dostupni mrežni podaci?
 • Znate li bolja rješenja za analizu točnosti koja bi se ovdje trebala koristiti?
 • Jeste li radili slično istraživanje i htjeli biste ga ovdje objaviti?
 • Ako da, pošaljite nam poruku sa stranice doprinosa i mi ćemo vas kontaktirati što je prije moguće!

  Odricanje

  Ovaj model predviđanja i svi AQFS na kojima se temelji su istraživački proizvodi namijenjeni pružanju informacija vezanih uz prognozu kvalitete zraka. Poduzete su sve razumne mjere kako bi se osigurala njegova kvaliteta i točnost. Međutim:

  • Ne dajemo jamstvo, izričito ili prešutno, niti preuzimamo bilo kakvu pravnu odgovornost za točnost, točnost i potpunost informacija.
  • Ne preuzimamo nikakvu pravnu odgovornost ili odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitak koji može izravno ili neizravno proizaći iz bilo koje informacije sadržane na ovoj web stranici ili bilo koje radnje poduzete kao rezultat sadržaja ove web stranice;
  • Možemo promijeniti, izbrisati, dodati ili na drugi način izmijeniti informacije sadržane na ovoj web stranici bez prethodne obavijesti

  Za više informacija o temeljnim konceptima predviđanja kvalitete zraka (ili modeliranja atmosferske disperzije) pogledajte članak o vizualnoj studiji utjecaja vjetra na koncentraciju PM 2,5 .

  O kvaliteti zraka i mjerenju onečišćenja:

  O razinama kvalitete zraka

  - Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Razine zdravstvene zabrinutosti
  0 - 50 Dobro Kvaliteta zraka smatra se zadovoljavajućom, a onečišćenje zraka predstavlja mali ili nikakav rizik
  51 -100 umjeren Kvaliteta zraka je prihvatljiva; ali ipak, neki zagađivači mogu prouzrokovati umjerenu zabrinutost za zdravlje vrlo malog broja ljudi koji su neobično osjetljivi na onečišćenje zraka.
  101-150 Nezdravo za osjetljive skupine Članovi osjetljivih skupina mogu imati posljedice na zdravlje. Vjerovatno neće imati utjecaja na širu popilaciju.
  151-200 nezdrav Svatko može početi osjećati zdravstvene posljedice; članovi osjetljivih skupina mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
  201-300 Vrlo nezdravo Zdravstvena upozorenja o izvanrednim okolnostima. Veća je vjerojatnost da će cijela populacija biti pogođena.
  300+ Opasan Upozorenje o zdravlju: svatko može imati ozbiljnije zdravstvene posljedice

  Kako biste saznali više o kvaliteti zraka i onečišćenju, pogledajte temu o kvaliteti zraka na wikipediji ili airnow vodič o kvaliteti zraka i vašem zdravlju .

  Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyra, MD, pogledajte blog www.myhealthbeijing.com .


  Obavijest o korištenju: Svi podaci o kvaliteti zraka nisu dozvoljeni u trenutku objavljivanja, a zbog osiguranja kvalitete ti se podaci mogu u bilo kojem trenutku mijenjati bez prethodne najave. Projekt Indeks svjetske kakvoće zraka iskoristio je svu razumnu vještinu i pažnju pri sastavljanju sadržaja tih informacija i ni pod kojim okolnostima neće Svjetski indeks kvaliteta zraka projektni tim ili njegovi agenti odgovorni su za ugovor, prekršaj ili drugačije za bilo kakav gubitak, ozljedu ili štetu koja proizlazi izravno ili neizravno iz opskrbe tim podacima.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius