Asian air quality forecast: 8 days PM2.5 prediction
Copernicus Atmosphere Monitoring Service NRT

Show forecast animation for :
PM2.5

Градска прогноза

Note: The colors used for PM2.5, PM10 and Ozone (O3) are based on the US EPA standard. The colors used for Nitrogen Dioxide (NO2), Sulphure Dioxide (SO2) and Carbon Monoxyde (CO) are based on an arbitrary color standard which best matches the concentration range. It does not have any relation with the AQI breakpoints, as in most cases, the AQI for those 3 gases is most often below 50.

Модели за прогнози за качеството на въздуха

Има много прогнозни модели, за различни региони на земното кълбо - по-долу са някои от тях.

Просто щракнете върху който и да е от тях, за да видите анимираната карта за дадения модел.

За пълен списък на всички модели за прогнозиране на качеството на въздуха, които се анализират, проверете страницата с прогнозни модели: https://aqicn.org/forecast/models/Моля, обърнете внимание, че всички горепосочени анализи са извършени със собствен бюджет на проекта Световен индекс за качеството на въздуха (WAQI).

Не получихме никакви субсидии от никоя от интуициите, публикуващи прогнозни модели за качеството на въздуха.Подробна прогноза за качеството на въздуха в града

Подробна прогноза за качеството на въздуха е достъпна за повече от 600 града:

Или просто изберете някой от тези градове:

Beijing, Shanghai, Chengdu, Shenyang, Shenzhen, Guangzhou, Qingdao, Xian, Tianjin, Saitama, Kyoto, Osaka, Seoul, Busan, Bogota, Delhi, Jakarta, Ulaanbaatar, Hanoi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Hyderabad, Santiago, Lima, Saopaulo, Quito, Singapore, Kuala-lumpur, Ipoh, Perai, Miri, New York, Seattle, Chicago, Boston, Atlanta.

Explanations & Credits

The above prediction is generated using the Copernicus Atmosphere Monitoring Service (CAMS) Information 2016Дял: aqicn.org/forecast/asia/

Бъдещи подобрения

Необходимо е сътрудничество!

Необходима е помощ за поддържане на инвентара на модела за прогнозиране на качеството на въздуха в световен мащаб актуален.

 • Знаете ли някой модел, който не е изброен по-долу, но за който има налични данни в мрежа?
 • Знаете ли по-добри решения за анализ на точността, които трябва да се използват тук?
 • Правили ли сте подобно изследване и искате да го публикувате тук?
 • Ако да, изпратете ни съобщение от страницата за принос и ние ще се свържем с вас възможно най-скоро!

  Опровержение

  Този модел за прогнозиране и всички AQFS, на които се основава, са изследователски продукти, предназначени да предоставят информация, свързана с прогнозата за качеството на въздуха. Взети са всички разумни мерки, за да се гарантира неговото качество и точност. Въпреки това:

  • Ние не даваме гаранция, изрична или подразбираща се, нито поемаме правна отговорност или отговорност за точността, коректността и пълнотата на информацията.
  • Ние не поемаме никаква правна отговорност или отговорност за каквито и да е щети или загуби, които могат пряко или косвено да произтичат от каквато и да е информация, съдържаща се на този уебсайт, или каквито и да било действия, предприети в резултат на съдържанието на този уебсайт;
  • Можем да променим, изтрием, добавим или по друг начин да изменим информацията, съдържаща се на този уебсайт, без предупреждение

  За повече информация относно основните концепции за прогнозиране на качеството на въздуха (или моделиране на атмосферно разпръскване) проверете статията за визуално изследване на въздействието на вятъра на концентрацията на PM 2,5 .

  Относно качеството на въздуха и измерването на замърсяването:

  Относно нивата на качеството на въздуха

  - Стойности на индекса за качество на въздуха (AQI).Нива на загриженост за здравето
  0 - 50 добре Качеството на въздуха се счита за задоволително и замърсяването на въздуха представлява малък или никакъв риск
  51 -100 умерен Качеството на въздуха е приемливо; въпреки това за някои замърсители може да има умерена опасност за здравето на много малък брой хора, които са необичайно чувствителни към замърсяването на въздуха.
  101-150 Нездравословна за чувствителни групи Членовете на чувствителните групи могат да имат здравни ефекти. Обществеността не е вероятно да бъде засегната.
  151-200 нездравословен Всеки може да започне да изпитва здравни ефекти; членовете на чувствителните групи могат да имат по-сериозни последици за здравето
  201-300 Много Нездравословното Здравни предупреждения за аварийни условия. Цялото население е по-вероятно да бъде засегнато.
  300+ опасен Сигнал за здравето: всеки може да има по-сериозни последици за здравето

  За да научите повече за качеството на въздуха и замърсяването, вижте темата за качеството на въздуха в wikipedia или ръководството на airnow за качеството на въздуха и вашето здраве .

  За много полезни здравни съвети на д-р Ричард Сейнт Сир от Пекин проверете блога на www.myhealthbeijing.com .


  Известие за използване: Всички данни за качеството на атмосферния въздух не са валидни към момента на публикуването и поради осигуряване на качеството, тези данни могат да бъдат променяни без предизвестие по всяко време. Проектът Световен индекс на качеството на въздуха е упражнил всички разумни умения и внимание при съставянето на съдържанието на тази информация и при никакви обстоятелства Проектният екип на Световния Индекс на Качеството на Въздуха или неговите агенти са отговорни по договор, нередовност или по друг начин за всяка загуба, нараняване или щета, възникващи пряко или косвено от предоставянето на тези данни.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius