Haier levegődoboz: tud hasznos információkat adni a levegő minőségéről?
Haier air box: Can it provide any useful Air Quality information?

Posted on August 1st 2014
Ossza meg: aqicn.org/faq/2014-08-01/haier-air-box-can-it-provide-any-useful-air-quality-information/hu/

Lehet, hogy belebotlott a Haier egyik legújabb termékébe, az "Air Box"-ba (海尔空气盒子), amely elérhető a jd.com vagy a taobao oldalakon, 399 RMB áron. Nagyon szépen megtervezett termék, amelynek célja az intelligens életvitel koncepciójának része, hogy intelligens légkondicionálóval együtt használják.

*Azt állítja*, hogy képes mind az illékony szerves vegyület (VOC, azaz ózon), mind a híres kis PM2.5 részecskék kimutatására és mérésére. De tényleg megteheti? A válasz megtudásához tekintse meg az Air Box-szal kapcsolatos legújabb, folyamatban lévő kísérletünket a kísérletek/haier-air-box oldalon.




--

Kattintson ide az összes GYIK bejegyzés megtekintéséhez
  • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
  • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
  • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
  • A levegőminőség és szennyezettség méréséről:

    A levegőminőségi szintekről

    -Levegőminőségi index (AQI) értékekAz egészségügyi aggályok szintjei
    0 - 50A levegő minősége kielégítőnek tekinthető, és a levegőszennyezés kevés vagy semmilyen kockázatot jelent
    51 -100MérsékeltA levegő minősége elfogadható; egyes szennyező anyagok esetében azonban mérsékelten aggodalomra adhat okot olyan kevés ember számára, akik szokatlanul érzékenyek a levegőszennyezésre.
    101-150Egészségtelen az érzékeny csoportok számáraAz érzékeny csoporttagok egészségügyi hatásokat tapasztalhatnak. A nagyközönséget valószínűleg nem érinti.
    151-200EgészségtelenA teljes lakosság érzékeli az egészségre gyakorolt hatásokat; az érzékeny csoportok tagjai komolyabb tüneteket tapasztalhatnak
    201-300Nagyon egészségtelenEgészségügyi figyelmeztetések vészhelyzet esetén. Az egész lakosság nagyobb valószínűséggel érinti.
    300+VeszélyesEgészségügyi figyelmeztetés: mindenki súlyos egészségügyi hatásokat tapasztalhat

    Ha többet szeretne megtudni a levegőminőségről és a szennyezésről, tekintse meg a Wikipédia Levegőminőség témakörét vagy az airnow Levegőminőség és egészsége című útmutatóját .

    A pekingi orvos, Richard Saint Cyr MD nagyon hasznos egészségügyi tanácsaiért tekintse meg a www.myhealthbeijing.com blogot.


    Használati közlemény: Az összes levegőminőségre vonatkozó adat érvénytelenítése a közzététel időpontjában, és a minőségbiztosítás miatt ezek az adatok bármikor előzetes értesítés nélkül módosíthatók. A Világ levegőminőségi mutatója projekt minden ésszerű ismeretet és gondosságot gyakorolt ezen információk tartalmának összeállításában, és semmilyen körülmények között nem fogja a Világ levegőminőségi mutatója a projektcsapat vagy ügynökei felelősséggel tartoznak az adatok átadásából közvetlenül vagy közvetve okozott veszteségekért, sérülésekért vagy károkért szerződésben, kártérítésben vagy egyéb módon.



    Settings


    Language Settings:


    Temperature unit:
    Celcius