Μπορούν πραγματικά οι μάσκες να φιλτράρουν τα σωματίδια τόσο μικρά όσο τα PM2,5;
Can masks really filter the particulate matter as small as PM2.5?

Posted on February 3rd 2013
Μερίδιο: aqicn.org/faq/2013-02-03/can-masks-really-filter-the-particulate-matter-as-small-as-pm25/el/

Ενώ συζητούσα σήμερα για την καταχώριση FAQ στο PM 10 έναντι του PM 2.5 που δημοσίευσα χθες, ο φίλος μου ο Klaus αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των προστατευτικών μασκών. Αναρωτιόταν πραγματικά αν οι σύγχρονες μάσκες μπορούν σήμερα να φιλτράρουν πραγματικά αποτελεσματικά όλα τα μικρά επιβλαβή σωματίδια PM 2,5 ;

Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση! Εάν πρέπει να φοράτε μάσκα στο Πεκίνο, τότε καλύτερα να βεβαιωθείτε ότι φιλτράρει πραγματικά τα κακά σωματίδια.

Επειδή δεν είχα την απάντηση στην ερώτησή του, απλώς έστειλα ένα email στον Francis Chu από την εταιρεία κατασκευής μασκών totobobo ® της Σιγκαπούρης, ο οποίος απάντησε σχεδόν σε ελάχιστο χρόνο:

Ναι, η μάσκα Totobobo μας είναι σε θέση να μειώσει το 99,85% των σωματιδίων 0,1 microns.

Μπορείτε να κατεβάσετε την έκθεση εργαστηρίου: totobobo.com/download/F96-NelsonLab-test.pdf

Για τους αναγνώστες που δεν είναι εξοικειωμένοι με το μέγεθος σωματιδίων, το PM 10 αναφέρεται σε σωματίδια μικρότερα από 10 μικρόμετρα και για τα PM 2,5 αναφέρεται σε μικρότερα από 2,5 μικρόμετρα. Έτσι, το φιλτράρισμα όλων των σωματιδίων μικρότερων από " 0,1 μικρόμετρα (ίδιο με 0,1 μικρόμετρα )", σημαίνει ότι μπορεί να φιλτράρει σωματίδια 25 φορές μικρότερα από το επιβλαβές PM 2,5 ! Έτσι, μην ανησυχείς Klaus, οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες είναι σίγουρα αποτελεσματικές!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος των σωματιδίων, μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα της wikipedia . Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς δοκιμάζονται πραγματικά τα φίλτρα αέρα ή πώς συγκρίνονται οι διάφορες μάρκες μασκών μεταξύ τους, ελέγξτε αυτήν την πολύ κατατοπιστική καταχώριση στο blog totobobo .

Και αν θέλετε απλώς να αποκτήσετε τη δική σας μάσκα totobobo, κάντε κλικ εδώ .(中文版请点击此处 )
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε όλες τις συμμετοχές σε συχνές ερωτήσεις
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Σχετικά με τη μέτρηση της ποιότητας του αέρα και της ρύπανσης:

  Σχετικά με τα επίπεδα ποιότητας αέρα

  -Τιμές του δείκτη ποιότητας αέρα (AQI).Επίπεδα ανησυχίας για την υγεία
  0 - 50ΚαλόςΗ ποιότητα του αέρα θεωρείται ικανοποιητική και η ατμοσφαιρική ρύπανση παρουσιάζει μικρό ή καθόλου κίνδυνο
  51 -100ΜέτριοςΗ ποιότητα του αέρα είναι αποδεκτή. Ωστόσο, για ορισμένους ρύπους μπορεί να υπάρχει μέτρια ανησυχία για την υγεία για ένα πολύ μικρό αριθμό ατόμων που είναι ασυνήθιστα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση.
  101-150Ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδεςΤα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Το ευρύ κοινό δεν είναι πιθανό να επηρεαστεί.
  151-200ΑνθυγιεινόςΟ καθένας μπορεί να αρχίσει να αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις στην υγεία. τα μέλη ευαίσθητων ομάδων ενδέχεται να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία
  201-300Πολύ ΑνθυγιεινόΠροειδοποιήσεις για την υγεία σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όλος ο πληθυσμός είναι πολύ πιθανόν να επηρεαστεί.
  300+ΕπικίνδυνοςΠροειδοποίηση για την υγεία: Όλοι μπορεί να έχουν πιο σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία

  Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ποιότητα του αέρα και τη ρύπανση, ανατρέξτε στο θέμα της wikipedia για την ποιότητα του αέρα ή στον οδηγό airnow για την ποιότητα του αέρα και την υγεία σας .

  Για πολύ χρήσιμες συμβουλές υγείας του γιατρού του Πεκίνου Richard Saint Cyr MD, ανατρέξτε στο ιστολόγιο www.myhealthbeijing.com .


  Ειδοποίηση χρήσης: Όλα τα δεδομένα για την ποιότητα του αέρα δεν έχουν εγκριθεί κατά τη στιγμή της δημοσίευσης και, λόγω της διασφάλισης της ποιότητας, τα δεδομένα αυτά μπορούν να τροποποιηθούν χωρίς προειδοποίηση ανά πάσα στιγμή. Το έργο Παγκόσμιο Δείκτη Ποιότητας του Αερίου έχει ασκήσει όλες τις εύλογες δεξιότητες και φροντίδα κατά την κατάρτιση του περιεχομένου αυτών των πληροφοριών και σε καμία περίπτωση το Ομάδα Παγκόσμιας Ποιότητας Αέριας Ποιότητας ή οι αντιπρόσωποί της είναι υπεύθυνοι για συμβόλαιο, αδικοπραξία ή άλλως για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημίες που προκύπτουν άμεσα ή έμμεσα από την παροχή αυτών των δεδομένων.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius