Kyoto Air Quality Forecast

Deel: aqicn.org/forecast/kyoto/nl/
Other Cities

De gedetailleerde voorspellingsanalyse is ook beschikbaar voor andere steden:

Of selecteer gewoon een van deze steden:

Beijing, Shanghai, Chengdu, Shenyang, Shenzhen, Guangzhou, Qingdao, Xian, Tianjin, Saitama, Osaka, Seoul, Busan, Bogota, Delhi, Jakarta, Ulaanbaatar, Hanoi, Chennai, Kolkata, Mumbai, Hyderabad, Santiago, Lima, Saopaulo, Quito, Singapore, Kuala-lumpur, Ipoh, Perai, Miri, New York, Seattle, Chicago, Boston, Atlanta

Voor andere steden, landen of verontreinigende stoffen verwijzen wij u naar de mondiale luchtkwaliteitsvoorspellingskaarten:

https://waqi.info/forecast/nl/

Prognosekaart

Stad voorspelling

Modelvergelijking

Dit gedeelte is experimenteel. Het biedt de vergelijking voor de voorspelling voor verschillende individuele voorspellingsmodellen

Voor een volledige lijst van alle Air Quality Forecast-modellen die worden geanalyseerd, raadpleegt u de pagina met voorspellingsmodellen: https://aqicn.org/forecast/models/

Prognoseanalyse

Hoe nauwkeurig zijn de voorspellingen?

Bekijk de correlatiegrafieken hieronder voor PM 2,5 , PM 10 en ozon voor de afgelopen 30 dagen.

(Merk op dat alle waarden gebaseerd zijn op de AQI en dat een maximale drempelwaarde van AQI 300 wordt gebruikt).


Past month PM2.5 AQI short-term forecast analysis.

In de bovenstaande grafiek zijn de voorspellingsgegevens de voorspelling van één dag van tevoren (d.w.z. de voorspelling die vandaag voor morgen wordt berekend).

Modellen voor luchtkwaliteitsvoorspellingen

Er zijn veel voorspellingsmodellen voor verschillende delen van de wereld; hieronder staan er enkele.

Klik gewoon op een van deze om de geanimeerde kaart voor het betreffende model te bekijken.

Voor een volledige lijst van alle Air Quality Forecast-modellen die worden geanalyseerd, raadpleegt u de pagina met voorspellingsmodellen: https://aqicn.org/forecast/models/Houd er rekening mee dat alle bovenstaande analyses zijn uitgevoerd op basis van de eigen begroting van het World Air Quality Index (WAQI)-project.

We hebben geen enkele subsidie ontvangen van de intuïties die voorspellingsmodellen voor de luchtkwaliteit publiceren.Toekomstige verbeteringen

Samenwerking nodig!

Er is hulp nodig om de wereldwijde inventaris van luchtkwaliteitsvoorspellingsmodellen actueel te houden.

 • Kent u een model dat hieronder niet wordt vermeld, maar waarvoor gerasterde gegevens beschikbaar zijn?
 • Kent u betere oplossingen voor nauwkeurigheidsanalyse die hier moeten worden gebruikt?
 • Heeft u een soortgelijk onderzoek gedaan en wilt u dit hier publiceren?
 • Zo ja, stuur ons dan een bericht via de bijdragepagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

  Prognosemodelbronnen

  De bovenstaande voorspelling is gebaseerd op een samengesteld metamodel, berekend met behulp van verschillende Air Quality Forecasting Systems (AQFS):

  De bovenstaande kaart is gebaseerd op de PM 2.5- oppervlaktemodellering en de kleuren volgen de Amerikaanse EPA AQI-standaard .

  Vrijwaring

  Dit voorspellingsmodel, en alle AQFS waarop het is gebaseerd, zijn onderzoeksproducten die bedoeld zijn om informatie te verschaffen met betrekking tot de voorspelling van de luchtkwaliteit. Alle redelijke maatregelen zijn genomen om de kwaliteit en nauwkeurigheid ervan te garanderen. Echter:

  • Wij geven geen garantie, expliciet of impliciet, en aanvaarden geen enkele wettelijke aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor de juistheid, juistheid en volledigheid van de informatie.
  • Wij aanvaarden geen enkele wettelijke aansprakelijkheid of verantwoordelijkheid voor enige schade of verlies die direct of indirect voortvloeit uit de informatie op deze website of uit acties die worden ondernomen als gevolg van de inhoud van deze website;
  • We kunnen de informatie op deze website zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen, verwijderen, toevoegen of anderszins wijzigen

  Voor meer informatie over de onderliggende concepten van luchtkwaliteitsvoorspellingen (of atmosferische verspreidingsmodellering), raadpleegt u het artikel over een visuele studie van de windimpact van PM 2,5- concentratie .

  Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

  Over de luchtkwaliteitsniveaus

  - Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
  0 - 50 Goed Luchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
  51 -100 Matig Luchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
  101-150 Ongezond voor gevoelige groepen Leden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
  151-200 Ongezond Iedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
  201-300 Zeer Ongezonde Gezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
  300+ gevaarlijk Gezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

  Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

  Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


  Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius