Pot măștile să filtreze cu adevărat particulele de particule la fel de mici ca PM2.5?
Can masks really filter the particulate matter as small as PM2.5?

Posted on February 3rd 2013
Acțiune: aqicn.org/faq/2013-02-03/can-masks-really-filter-the-particulate-matter-as-small-as-pm25/ro/

În timp ce discutam astăzi despre intrarea de întrebări frecvente despre PM 10 versus PM 2.5 pe care am postat-o ieri, prietenul meu Klaus a contestat utilitatea măștilor de protecție. De fapt, se întreba dacă măștile moderne pot în zilele noastre să filtreze eficient toate particulele mici dăunătoare PM 2,5 ?

De fapt, aceasta este o întrebare foarte bună! Dacă trebuie să purtați o mască în Beijing, atunci mai bine să vă asigurați că filtrează cu adevărat particulele rele.

Deoarece nu am avut răspunsul la întrebarea lui, tocmai i-am trimis un e-mail lui Francis Chu de la compania de producție de măști totobobo ® din Singapore, care mi-a răspuns aproape în cel mai scurt timp:

Da, masca noastră Totobobo este capabilă să reducă 99,85% din particulele de 0,1 microni.

Puteți descărca raportul de laborator: totobobo.com/download/F96-NelsonLab-test.pdf

Pentru cititorii care nu sunt familiarizați cu dimensiunea particulelor, PM 10 se referă la particule mai mici de 10 micrometri, iar pentru PM 2,5 , se referă la particule mai mici de 2,5 micrometri. Deci, filtrarea tuturor particulelor mai mici de „ 0,1 microni (la fel ca 0,1 micrometri )”, înseamnă că poate filtra particule de 25 de ori mai mici decât PM 2,5 dăunătoare! Așadar, nu-ți face griji Klaus, cele mai noi tehnologii sunt cu siguranță eficiente!

Pentru mai multe informații despre dimensiunea particulelor, puteți consulta pagina wikipedia . Dacă doriți să aflați mai multe despre modul în care filtrele de aer sunt de fapt testate sau despre cum se compară diferitele mărci de măști între ele, consultați această intrare de blog totobobo foarte informativă.

Și dacă doriți doar să vă obțineți propria mască totobobo, faceți clic aici .(中文版请点击此处 )
Faceți clic aici pentru a vedea toate intrările de întrebări frecvente
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Despre măsurarea calității aerului și a poluării:

  Despre nivelurile de calitate a aerului

  -Valorile indicelui de calitate a aerului (AQI).Niveluri de îngrijorare pentru sănătate
  0 - 50BunCalitatea aerului este considerată satisfăcătoare, iar poluarea aerului prezintă un risc mic sau deloc
  51 -100ModeratCalitatea aerului este acceptabilă; cu toate acestea, pentru anumiți poluanți poate exista o îngrijorare moderată de sănătate pentru un număr foarte mic de persoane care sunt neobișnuit de sensibile la poluarea aerului.
  101-150Nesănătos pentru grupurile sensibileMembrii grupurilor sensibile pot avea efecte asupra sănătății. Este puțin probabil ca publicul larg să fie afectat.
  151-200NesănătosToată lumea poate începe să experimenteze efectele asupra sănătății; membrii grupurilor sensibile pot avea efecte mai grave asupra sănătății
  201-300Foarte NesănătoasăAvertismente de sănătate privind situațiile de urgență. Întreaga populație este mai probabil să fie afectată.
  300+RiscantAlertă de sănătate: toată lumea poate avea efecte mai grave asupra sănătății

  Pentru a afla mai multe despre calitatea aerului și poluare, consultați subiectul wikipedia pentru calitatea aerului sau ghidul airnow despre calitatea aerului și sănătatea dvs.

  Pentru sfaturi foarte utile de sănătate ale medicului doctor Richard Saint Cyr din Beijing, consultați blogul www.myhealthbeijing.com .


  Notificare privind utilizarea: Toate datele privind calitatea aerului sunt nevalide la momentul publicării și, datorită asigurării calității, aceste date pot fi modificate, fără notificare, în orice moment. Proiectul Index al calității aerului mondial a exercitat toate competențele și îngrijirea rezonabilă în compilarea conținutului acestor informații și în nici un caz Echipa de proiect pentru indexul calității aerului sau agenții săi sunt răspunzători în contract, delictuală sau în alt mod pentru orice pierdere, vătămare sau daună care rezultă direct sau indirect din furnizarea acestor date.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius