Kunnen maskers echt fijnstof zo klein als PM2,5 filteren?
Can masks really filter the particulate matter as small as PM2.5?

Posted on February 3rd 2013
Deel: aqicn.org/faq/2013-02-03/can-masks-really-filter-the-particulate-matter-as-small-as-pm25/nl/

Terwijl ik vandaag besprak over de veelgestelde vragen over PM 10 versus PM 2.5 die ik gisteren plaatste, stelde mijn vriend Klaus het nut van beschermingsmaskers ter discussie. Hij vroeg zich eigenlijk af of de moderne maskers tegenwoordig echt al het kleine schadelijke PM 2,5- fijnstof efficiënt kunnen filteren?

Eigenlijk is dit een hele goede vraag! Als je in Beijing een masker moet dragen, kun je er beter voor zorgen dat het de slechte deeltjes ook echt filtert.

Omdat ik het antwoord op zijn vraag niet had, heb ik zojuist een e-mail gestuurd naar Francis Chu van het Singaporese bedrijf voor de productie van totobobo® - maskers, die binnen de kortste keren antwoordde:

Ja, ons Totobobo-masker kan 99,85% van de deeltjes van 0,1 micron verminderen.

U kunt het laboratoriumrapport downloaden: totobobo.com/download/F96-NelsonLab-test.pdf

Voor de lezers die niet bekend zijn met de deeltjesgrootte: PM 10 verwijst naar deeltjes kleiner dan 10 micrometer, en voor PM 2,5 verwijst het naar deeltjes kleiner dan 2,5 micrometer. Het filteren van alle deeltjes kleiner dan " 0,1 micron (hetzelfde als 0,1 micrometer )" betekent dus dat het deeltjes kan filteren die 25 keer kleiner zijn dan de schadelijke PM 2,5 ! Dus maak je geen zorgen Klaus, de nieuwste technologieën zijn absoluut efficiënt!

Voor meer informatie over de deeltjesgrootte kunt u de Wikipedia- pagina raadplegen. Als je meer wilt weten over hoe luchtfilters daadwerkelijk worden getest, of hoe de verschillende maskermerken zich tot elkaar verhouden, bekijk dan dit zeer informatieve blogartikel van totobobo .

En als je gewoon je eigen totobobo-masker wilt hebben, klik dan hier .(中文版请点击此处 )
Klik hier om alle FAQ-items te bekijken
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • Over de luchtkwaliteit- en vervuilingsmeting:

  Over de luchtkwaliteitsniveaus

  -Luchtkwaliteitsindex (AQI)-waardenNiveaus van gezondheidsproblemen
  0 - 50GoedLuchtkwaliteit wordt als bevredigend beschouwd en luchtverontreiniging vormt weinig of geen risico
  51 -100MatigLuchtkwaliteit is acceptabel; voor sommige verontreinigende stoffen kan er echter sprake zijn van een matige gezondheidsrisico voor een zeer klein aantal mensen dat ongewoon gevoelig is voor luchtvervuiling.
  101-150Ongezond voor gevoelige groepenLeden van gevoelige groepen kunnen gezondheidseffecten ervaren. Het grote publiek zal waarschijnlijk niet worden beïnvloed.
  151-200OngezondIedereen kan gezondheidseffecten ervaren; leden van gevoelige groepen kunnen ernstiger gezondheidseffecten ervaren
  201-300Zeer OngezondeGezondheidswaarschuwingen voor noodomstandigheden. De volledige populatie is mogelijk getroffen.
  300+gevaarlijkGezondheidswaarschuwing: iedereen kan ernstigere gezondheidseffecten ervaren

  Als u meer wilt weten over luchtkwaliteit en vervuiling, raadpleegt u het Wikipedia-onderwerp Luchtkwaliteit of de airnow-gids voor luchtkwaliteit en uw gezondheid .

  Voor zeer nuttige gezondheidsadviezen van de Beijing-arts Richard Saint Cyr MD, kijk op de blog www.myhealthbeijing.com .


  Gebruiksmelding: Alle gegevens van de luchtkwaliteit zijn niet-gevalideerd op het moment van publicatie en als gevolg van kwaliteitsborging kunnen deze gegevens op elk gewenst moment zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. Het World Air Quality Index -project heeft alle redelijke vaardigheid en zorg besteed aan het samenstellen van de inhoud van deze informatie en onder geen enkele voorwaarde zal de World Air Quality Index projectteam of zijn agenten zijn aansprakelijk in contract, onrechtmatige daad of anderszins voor enig verlies, letsel of schade die direct of indirect voortvloeit uit de levering van deze gegevens.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius