Mogu li maske doista filtrirati čestice male veličine poput PM2,5?
Can masks really filter the particulate matter as small as PM2.5?

Posted on February 3rd 2013
Udio: aqicn.org/faq/2013-02-03/can-masks-really-filter-the-particulate-matter-as-small-as-pm25/hr/

Dok sam danas raspravljao o unosu čestih pitanja o PM 10 nasuprot PM 2.5 koji sam objavio jučer, moj prijatelj Klaus je osporavao korisnost zaštitnih maski. Zapravo se pitao mogu li današnje moderne maske stvarno učinkovito filtrirati sve male štetne čestice PM 2,5 ?

Zapravo, ovo je jako dobro pitanje! Ako morate nositi masku u Pekingu, onda se bolje uvjerite da stvarno filtrira loše čestice.

Budući da nisam imao odgovor na njegovo pitanje, poslao sam e-poruku Francisu Chuu iz singapurske tvrtke za proizvodnju maski totobobo ® , koji je odgovorio gotovo u tren oka:

Da, naša Totobobo maska može smanjiti 99,85% čestica od 0,1 mikrona.

Laboratorijski izvještaj možete preuzeti: totobobo.com/download/F96-NelsonLab-test.pdf

Za čitatelje koji nisu upoznati s veličinom čestica, PM 10 se odnosi na čestice manje od 10 mikrometara, a za PM 2,5 se odnosi na manje od 2,5 mikrometara. Dakle, filtriranje svih čestica manjih od " 0,1 mikrona (isto kao 0,1 mikrometara )", znači da može filtrirati čestice 25 puta manje od štetnih PM 2,5 ! Dakle, bez brige Klause, najnovije tehnologije su definitivno učinkovite!

Za više informacija o veličini čestica, možete pogledati stranicu wikipedije . Ako želite saznati više o tome kako se zračni filtri zapravo testiraju ili kako se različite marke maski međusobno uspoređuju, pogledajte ovaj vrlo informativan totobobo unos na blogu .

A ako samo želite nabaviti vlastitu totobobo masku, kliknite ovdje .(中文版请点击此处 )
Kliknite ovdje da biste vidjeli sve unose FAQ
 • AQI Scale: What do the colors and numbers mean?
 • Using Statistical Distances for Real-time Sensor Networks Validation
 • Nitrogen Dioxyde (NO2) in our atmosphere
 • O kvaliteti zraka i mjerenju onečišćenja:

  O razinama kvalitete zraka

  -Vrijednosti indeksa kvalitete zraka (AQI).Razine zdravstvene zabrinutosti
  0 - 50DobroKvaliteta zraka smatra se zadovoljavajućom, a onečišćenje zraka predstavlja mali ili nikakav rizik
  51 -100umjerenKvaliteta zraka je prihvatljiva; ali ipak, neki zagađivači mogu prouzrokovati umjerenu zabrinutost za zdravlje vrlo malog broja ljudi koji su neobično osjetljivi na onečišćenje zraka.
  101-150Nezdravo za osjetljive skupineČlanovi osjetljivih skupina mogu imati posljedice na zdravlje. Vjerovatno neće imati utjecaja na širu popilaciju.
  151-200nezdravSvatko može početi osjećati zdravstvene posljedice; članovi osjetljivih skupina mogu imati ozbiljnije zdravstvene posljedice
  201-300Vrlo nezdravoZdravstvena upozorenja o izvanrednim okolnostima. Veća je vjerojatnost da će cijela populacija biti pogođena.
  300+OpasanUpozorenje o zdravlju: svatko može imati ozbiljnije zdravstvene posljedice

  Kako biste saznali više o kvaliteti zraka i onečišćenju, pogledajte temu o kvaliteti zraka na wikipediji ili airnow vodič o kvaliteti zraka i vašem zdravlju .

  Za vrlo korisne zdravstvene savjete pekinškog doktora Richarda Saint Cyra, MD, pogledajte blog www.myhealthbeijing.com .


  Obavijest o korištenju: Svi podaci o kvaliteti zraka nisu dozvoljeni u trenutku objavljivanja, a zbog osiguranja kvalitete ti se podaci mogu u bilo kojem trenutku mijenjati bez prethodne najave. Projekt Indeks svjetske kakvoće zraka iskoristio je svu razumnu vještinu i pažnju pri sastavljanju sadržaja tih informacija i ni pod kojim okolnostima neće Svjetski indeks kvaliteta zraka projektni tim ili njegovi agenti odgovorni su za ugovor, prekršaj ili drugačije za bilo kakav gubitak, ozljedu ili štetu koja proizlazi izravno ili neizravno iz opskrbe tim podacima.  Settings


  Language Settings:


  Temperature unit:
  Celcius